Kudüs'ü ziyaret hangi aylarda daha çok tercih edilir? Müslümanlar için Kudüs neden çok önemli?

Üç semavi dinde kutsal sayılan şehir Kudüs'ün güzelliklerini görmek, kutsal yerlerini ziyaret etmek için havaların en rahat zamanları tercih edilmelidir. Manevi havayı en güzel şekilde teneffüs etmek için havanın ne çok sıcak ne de çok soğuk olmaması önemlidir. Sizler için haberimizde Kudüs ziyaretinin en keyifli geçeceği ayları araştırdık. Haberimizde bulabilirsiniz.

Kudüs Müslümanlar için son derece önemlidir. İslam'ın şartlarından biri olan namaz tebliğin ilk zamanlarında Mescid-i Aksa'nın bulunduğu şehir Kudüs'e doğru kılınmıştır. Sahabe Efendilerimizden Berâ bin Âzib (ra) “Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem ile birlikte on altı veya on yedi ay kadar Beyti'l Makdis’e doğru namaz kıldık. Sonra Kâbe’ye döndürüldük.” (Müslim) buyurmuştur. Aynı zamanda miraç hadisenin yaşandığı ve  günümüzde Müslümanların uğruna savaştığı şehir asırlardan beri hiçbir zaman önemini yitirmemiştir. Üç semavi din için de fazlasıyla önem arz eden Kudüs insanların odağı halindedir. Kudüs neden bu kadar önemlidir? Kudüs ne zaman ziyaret edilmelidir? Yılın hangi ayları Kudüs'te gezmek için en elverişlidir? Verdiğimiz soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.

Kudüs için ne yapabiliriz? MescidİLİŞKİLİ HABERKudüs için ne yapabiliriz? Mescid'i Aksa için yapmamız gereken bazı şeyler...

KUDÜS'ÜN ÖNEMİ

Kudüs Yahudi'lerin, Hıristiyan'ların ve Müslüman'ların asla vazgeçmeyeceği şehirdir. Yahudiler için Kudüs önemlidir çünkü milattan önce 10. YY'da Kral Davud şehri ele geçirmiştir. Hristiyanlar için de Kudüs'ün önemi Hz. İsa'nın (as) bu şehirde çarmıha gerildiği rivayetiyle sabittir.

Kudüs

Kudüs

Müslümanlar ise Kudüs'ün önemi bu şehirde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) semaya yükseldiği bilgisidir. “Kulunu (Muhammed -aleyhissalâtü vesselâm-’ı) bir gece, Mescid-i Harâm’dan kendisine bâzı âyetlerimizi göstermek için, etrâfını mübârek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allâh, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilen, hakkıyla görendir.” (İsrâ suresi/1. ayet) Ayrıca Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) “Ancak üç mescidi ziyaret için yola çıkılır; Mescid-i Haram, Mescid-i Aksâ ve benim şu mescidim!” (Buharî, Müslim, Tirmizî) buyurmuştur. Mescid-i Aksa Kudüs'tedir.

KUDÜS ZİYARETİ İÇİN EN UYGUN ZAMANLAR

Mescid-i Aksa

Mescid-i Aksa

Kudüs'te Akdeniz iklimi etki gösterir. Yazlar sıcak ve kuru geçerken kışlar ise hava serin seyreder. Değişken havaya sahip olan Kudüs kış aylarında bir gün soğuk ve yağışlı seyrederken ertesi gün güneşli ve sıcak olabilir. Kudüs'ü ziyaret etmek için en güzel aylar bahar aylarıdır. Ekim, Kasım, Nisan ve Mayıs aylarında şehirdeki atmosferin en güzel şekilde hissedildiği aylardır.

Kudüs neden Müslümanlar için çok önemlidir? Kudüs'ün tarihi

İLİŞKİLİ HABER

Kudüs neden Müslümanlar için çok önemlidir? Kudüs'ün tarihi

BİR YORUM YAPIN 0