Akşam namazına kaç dakika kala kaza namazı kılınabilir?

İslam'ın direği olarak nitelendirilen namaz dinimizde son derece önemli ibadettir. İfa edildiğinde ecri ne kadar fazla ise bilerek terk edildiğinde de cezası da kaçınılmaz olur. İslam'ın şartlarından biri namaz aynı zamanda son nefes verildikten sonra mezara girince ilk sorulacak sorulardan biridir. Peki kazaya kalan namazı, ikindi namazı vaktinin son kırk beş dakikasında kılmak uygun mudur? Cevabı haberimizde.

İslam dinini ayakta tutan kolon direklerinden biri olan namaz bütün insanlık için son derece önemlidir. Değerini bilen Müslümanlar namazı bilerek terk etmez çünkü Allah (c.c) "Namazlara ve orta namaza  devam edin. Allah’a gönülden boyun eğerek namaza durun. Eğer (bir tehlikeden) korkarsanız, namazı yaya olarak veya binek üzerinde kılın. Güvenliğe kavuşunca da, Allah’ı, daha önce bilmediğiniz ve onun size öğrettiği şekilde anın (namazı normal vakitlerdeki gibi kılın)." (Bakara Sûresi / 238. ve 239. ayet) buyurdu. Kuran-ı Kerim'in birçok ayetinde namazın öneminden bahsedilir. Buluğ çağına ermiş ve sağlıklı bütün müminlerin sorumluluğundaki namaz kazaya bırakıldığında mutlaka sonradan edası edilmelidir. Kerahat vakitleri hariç günün her vaktinde kaza namazı kılınır. Kerahat vaktinde hangi namazlar kılınır? İkindi namazı vaktinin son 45 dakikasında namaz kılınır mı?  Verdiğimiz soruların cevabına aşağıda yer verdik.

Geçmiş namazların kazası nasıl kılınır? 5 vakit kaza namazının kılınışıİLİŞKİLİ HABERGeçmiş namazların kazası nasıl kılınır? 5 vakit kaza namazının kılınışı

KERAHAT VAKTİNDE HANGİ NAMAZLAR KILINIR?

Namaz kılmak

Namaz kılmak

Her günün farklı üç zaman diliminde kerahat vakti olur. Bunlar güneşin doğduğu, battığı ve tam tepede olduğu vakitleridir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV): 

“Sabah (namazı kılındık)tan sonra, güneş yükselinceye kadar başka namaz yoktur. İkindi (namazın)dan sonra, güneş batıncaya kadar başka namaz yoktur.” (Buhârî,  Müslim) demiştir.

İKİNDİ VAKTİNİN SON 45 VAKTİNDE NAMAZ KILINIR MI?

Her gün akşam ezanı okunmadan 45 dakika öncesinde başlayan kerahat vaktinde kaza veya nafile namaz kılınması mekruh görülmüştür. Eğer ikindi namazı o vakte kaldıysa sadece farzı eda edilir. 

Bitlis’in Hizan ilçesini görenler mest oluyor! 3 asırdır zamana direniyorlar

İLİŞKİLİ HABER

Bitlis’in Hizan ilçesini görenler mest oluyor! 3 asırdır zamana direniyorlar

BİR YORUM YAPIN 0