İslam erkeğin eşine şiddet uygulamasına izin vermiş midir? Kadına şiddetin özrü olabilir mi?

Kaba kuvvetin esiri olarak kadına şiddetle muamelede bulunan erkekler, Efendimiz (s.a.v)'in sünnetinden uzak yaşamaktadırlar. Oysaki İslam dinine göre Müslüman bir erkek, ailesine karşı merhametli olmakla mükelleftir. Fıtraten ve fiziki bakımdan daha narin ve daha duygusal yaratılan kadınlara şiddet uygulayan erkeklere engel ise Hz. Muhammed (SAV) tarafından koyulmuştur. Peki İslam'da kadına şiddetin hükmü nedir?

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Kadın ve erkekler farklı fiziki ve psikolojik yapılarla yaratılmıştır. Bazı olaylar kadını daha az etkilerken bazı olaylar ise erkekleri daha az etkileyebilmektedir. Erkekler fiziksel açıdan daha güçlü, kadınlar ise duygusal açıdan daha güçlü yaratılmışlardır. Hayatın içinde her iki  çok büyük önem taşır. İmtihanların üstesinden gelmek için kadın ve erkekler birbirlerine yardımcı olmalıdır. Şiddete meyilli insanlar eşlerine uyguladıkları kötü davranışlarla kendilerine kötü son hazırlamaktadır. Her hafta Kanal 7'de yayınlanan Cuma sohbetleri programına gelen bir soruda da insanlığın kanayan yarasına değinildi. Programa gelen bir soruda hanımına şiddet uygulayan kişinin akıbeti soruldu. Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan engin bilgisiyle ve yılların verdiği tecrübeyle kadına şiddet uygulamanın sonucunu anlattı.

19 Kasım 2021 Cuma hutbesi konusu! İLİŞKİLİ HABER19 Kasım 2021 Cuma hutbesi konusu! "İnancımızda asla yeri olmayan şiddet, insanlık suçudur"

İSLAM'DA KADINA ŞİDDETE İZİN VAR MI?   

Kadına şiddet

Kadına şiddet

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) eşi naklettikleri bir hadiste:

Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem, Allah yolunda savaşma hali dışında, ne bir kadına ne bir hizmetçiye, kısacası hiçbir kimseye eliyle vurmadı. Kendisine fenalık yapan kimseden intikam almaya kalkmadı. Yalnız Allah’ın yasak ettiği şeyler çiğnenince, o yasağı çiğneyenden Allah adına intikam alırdı (Müslim, Ebû Dâvûd) buyurdu.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Hz. Muhammed (SAV) kendisi kadınlara şiddet uygulamadığı gibi sahabesine ve kıyamet kopana kadar gelecek ümmetine de aynı tavsiye de bulunmuştur. "Eşlerinize yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin, sakın onları dövmeyin ve onları incitecek çirkin sözler söylemeyin." (Ebu Davud)

Kadına şiddet

Kadına şiddet

Allah Rasulü Hz. Muhammed (SAV) erkeklere en hayırlı olmaları için çok güzel bir yol göstermiştir. "Sizin hayırlınız, kadınlarına hayırlı olan (iyi davranan)dır. (Müslim, Birr 149)

DİYANET İŞLERİ ESKİ BAŞKAN YARDIMCISI
NECMETTİN NURSAÇAN'IN ANLATTIKLARI

BİR YORUM YAPIN 0