Zalimin zulmünden kurtulmak için hangi Esma’ül-Hüsna zikredilmelidir?

Allah’ın (c.c) bütün isimleri, her bir esması kalbe şifadır. Allah Teâlâ’ya dua ederken ona diğer isimleriyle hitap etmek, duada onu farklı farklı isimlerle anmak ne güzeldir. Allah’ın bütün isimlerinin ayrı bir manası var ve dua ederken manayı gözetmek gerekir. Zalimin ve düşmanın zulmünden korunmak için hangi Allah’ın hangi esması söylenmelidir?

Arapça isim kelimesinin çoğulu olan esma, isimler demektir. Esma’ül-Hüsna ise Allah’ın (c.c.) en güzel isimleri anlamına gelir. Her bir ismin anlamı farklıdır. Peki, zalim kişinin ve düşmanın kötülük ve şerrinden sakınmak için hangi Allah’ın (c.c.) hangi güzel ismi uygundur?

Zalimin zulmü için okunacak Esmaül Hüsna

Zalimin zulmü için okunacak Esmaül Hüsna

"El-Müntekim", Allah Teâlâ’nın güzel esmasından biri ve anlamı "zalimlere cezasını veren" demektir. Dua ederken "el-Müntekim" şeklinden dua edilir. Hz.Peygamber (a.s.) da zalimlere karşı Allah’a (c.c.) sığınmıştır. Bir Hadis-i Şerif’inde şöyle buyurmuştur:


"Ey kitab’ı (Kur’an’ı) indiren, bulutları gökyüzünde gezdiren ve düşman saflarını darmadağın eden Allahım, şu düşmanı perişan et ve bizi onlara karşı muzaffer kıl!" (Buhârî, Cihâd,112)

El-Müntekim (c.c) ne demek? El-Müntekim (c.c) faziletleri nelerdir?İLİŞKİLİ HABEREl-Müntekim (c.c) ne demek? El-Müntekim (c.c) faziletleri nelerdir?

HANGİ ESMA’ÜL-HÜSNA DÜŞMANA KARŞI KORUR?

Zalimin ve düşmanın şerrinden sakınmak için Allah’ın (c.c.) şu isimleri zikir olarak çekilebilir:

Hangi Esmaül Hüsna düşmana karşı korur

Hangi Esmaül Hüsna düşmana karşı korur

Fetih suresi okunuşu ve faziletleri! Fetih duasını okumanın sevabıİLİŞKİLİ HABERFetih suresi okunuşu ve faziletleri! Fetih duasını okumanın sevabı

Yâ Hasib, Yâ Âhir, Yâ Hafid, Yâ Habir, Yâ Kabid, Yâ Muzill, Yâ Müntekim, Yâ Mümit, Yâ Vekil, Yâ Vâhid, Yâ Bâis, Yâ Muktedir, Yâ Darr, Yâ Aziz, Yâ Cebbar, Yâ Kahhar, Yâ Mukaddim, Yâ Muahhir, Yâ Mucib

Bu isimleri istediğiniz yerde ve istediğiniz sayıda zikredebilirsiniz.

Vefat edenin ardından yapılması gereken vazifeler nelerdir? Ölünün ardından yapılacak ameller

İLİŞKİLİ HABER

Vefat edenin ardından yapılması gereken vazifeler nelerdir? Ölünün ardından yapılacak ameller
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0