El-Mugni (c.c) ne demek? El-Mugni (c.c) faziletleri nelerdir?

İnsanlar fıtratları gereği ömürleri boyunca hep bir desteğe ihtiyaç duymaktadırlar. Ve insanlar ihtiyaçlarını gidermek için Allah'a (c.c)'a iltica ederler ve bilirler ki o ihtiyaç sonunda hallolacaktır. Müslümanlar arkasındaki sonsuz destekle akla gelebilecek her ihtiyaçta ellerini açıp Allah'a (c.c) dua ederler.

Allah (c.c) kullarını yaratıp onları kulluk vazifelerini yerine getirmeleri için dünyaya göndermiştir. Bunu da Kuran-ı Kerim'de "Ben cinleri ve insanları, başka değil, sırf bana kulluk etsinler diye yarattım." (Zâriyât Suresi / 56. Ayet)  ayetiyle açıklamıştır. Allah'a (c.c) kulluk etmek insanların birinci göreviyken görevlerini en güzel şekilde yerine getirmek için Allah'ın emirlerini uygulamak gerekir. Rabb'in emirlerini öğrendikten sonra O'nu tanıyarak daha şevkle O'na ibadet edilebilir. Allah'ı tanımanın yolları oldukça fazlayken O'nun (c.c) güzel isimlerini öğrenerek nasıl bir güvence altında olduğumuzu öğreniriz. Sonsuz kuvvetiyle ihtiyaç giderilmesi için başvurulan Allah'ın (c.c) el-Muğni esmasını sizler için araştırdık. El-Muğni (c.c) ne demek? El-Muğni (c.c) faziletleri nelerdir? El-Muğni ismi şerifi Kuran-ı Kerim'de nerelerde geçer?

EL-MUĞNİ (C.C) NE DEMEK?

El-Mugni (c.c) ne demek?

El-Mugni (c.c) ne demek?

Sonsuz güç ve kudrete sahip olan Allah'ın (c.c) bütün ismi şerif'leri de kendisi gibi sonsuzdur. El-Muğni (c.c) esmasıyla Allah kullarına bütün zenginliklerin kendisinde olduğunu bildirir. Allah (c.c) dilediğine maddi zenginlik, mal, mülk verir. Allah'ın (c.c) verdikleri de vermedikleri de insanlar için bir imtihan vesilesidir. "… Eğer yoksulluktan korkarsanız, Allah dilerse sizi kendi lütfundan zengin kılacaktır. Çünkü Allah iyi bilendir, hikmet sahibidir." (Tevbe suresi / 28. Ayet) Zenginliğin ne demek olduğunu insanlara Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) asırlar önce bildirmiştir:

“Gerçek zenginlik, mal çokluğu değil; gönül zenginliğidir.” (Buharî, Müslim, Tirmizi)

İnsanın hayatını idame etmesi gereken maddi zenginlik, rızık, Allah'ın (c.c) elindedir çünkü bir ayeti kerimede Allah (c.c):

"Aranızdaki bekarları, köleleriniz ve cariyelerinizden iyi davranışlı olanları evlendirin. Eğer bunlar fakir iseler Allah onları kendi lütfuyla zenginleştirir. Allah, lütfu geniş olan ve her şeyi bilendir." (Nur suresi / 32. Ayet) buyurmuştur.

EL-MUGNİ (C.C) FAZİLETLERİ NELERDİR?

Tesbih çekmek

Tesbih çekmek

  • El-Muğni (c.c) esmasının zikri yapılması tavsiye edilir çünkü Ya Muğni (c.c) esması biiznillah fakirlikten uzaklaştırır.
     
  • Maddi zenginlik kapılarını açan kapının El-Muğni esması Allah'ın (c.c) izni ile manevi kapıların açılmasına da vesile olur.
     
  • El-Muğni (c.c) esmasının zikri korkulardan emin olmaya yardımcı olur.

 

BİR YORUM YAPIN 0