El-Mani (c.c) ne demek? El-Mani faziletleri nelerdir?

Allah (c.c) kullarını her an korur. Kulları hakkında en hayırlısını O (c.c) bilir. Öyle ki insanlar için engelledikleri onlar için en hayırlı olandır. Allah (c.c) hiçbir zaman kullarına kötülük yapmaz. Başına gelen her olayın bir nedeni vardır. Hayatta bazı isteklere mani olan Allah'ın El-Mani (c.c) esması haberimizde.

İnsanlar geçici olan dünyaya Allah'a (c.c) kulluk etmeleri için gönderilmiştir. Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım. (Zâriyât Suresi / 56. Ayet) Allah (c.c) kulluk etmenin en güzel şeklini Allah (c.c) bizlere öğretmiştir. Verdiği emirleri yerine getirirken ya da yasakladıklarından uzak dururken O'nun (c.c) hakkında bilgi sahibi olunca gerekilenler daha zevkle yapılacaktır. Allah'ı (c.c) en doğru kaynaklardan tanımak için yapılacaklar arasında 99 güzel isminin bulunduğu Esma-ül Hüsna'yı okumak da vardır. Yüce Allah’ın bir eksiğiyle yüz ismi vardır(yani doksan dokuz). Kim onları sayarsa cennete girer. O tektir, tek ‘i sever. (Buhari, Müslim) 99 güzel ismi şerifin her biri Allah'ın (c.c) farklı bir özelliğini anlatır. El-Mani (c.c) ne demek? El-Mani (c.c) faziletleri nelerdir? Verdiğimiz soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

Esmaül HünaİLİŞKİLİ HABEREsmaül Hüna'dan El Ganiyy (c.c) ne demek? El-Ganiyy (c.c) faziletleri nelerdir?

EL-MANİ (C.C) NE DEMEK?

El-Mani (c.c) ne demek?

El-Mani (c.c) ne demek?

 

Allah (c.c) kullarının bazı isteklerini yerine getirmez ve buyurur:

Savaş, hoşunuza gitmediği hâlde, size farz kılındı. Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz. (Bakara Suresi / 216. Ayet)

Allah'ın (c.c) El-Mani esması ile bazı isteklerin gerçekleşmesine izin vermez. İnsanın başına kötü şeyler gelmesine engel olur. Kulların bütün istek ve arzuları Allah'ın dilemesi ve takdiriyle gerçekleşir. Allah'ın (c.c) her dilediği olur. Allah sevdiği kullarının bazı isteklerine engel olur çünkü onları zarardan korumak ister.

EL-MANİ (C.C) ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

Tesbih çekmek

Tesbih çekmek

  • El-Mani (c.c) ismi şerifi zikri sıkça tercih edilmelidir çünkü biiznillah korkulardan emin olmaya vesile olacağına inanılır.
     
  • Maddi ve manevi zararlardan uzak kalmak için El-Mani esması zikri önerilir.
     
  • Afet ve tehlikelerden beri olmak için tesbih çekerken tercih edilmesi tavsiye edilir.

BİR YORUM YAPIN 0