en-Nafi ne demek? en-Nafi zikri ve faziletleri nelerdir?

Allah Teala kulları için fayda ve zarar yaratmıştır. Dilediğine faydasını, dilediğine ise zararını verir. Her ikisi de bir imtihan sebebidir. Allah Teala kullarına asla kötülük yapmaz. Yarattığı her şeyi bir sebep ile yaratmıştır. İşte Allah'ın (c.c.) en güzel esmalarından en-Nafi isminin anlamı ve faziletleri. en-Nafi zikrinin faziletleri nelerdir?

Allah Teala insanları kendisine kulluk etmeleri için yaratmıştır. Kulluk vazifesi çerçevesinde ise onlara birçok fayda ve zarar veren şeyler vermiştir. Yarattığı her şeyin bir sebebi ve hikmeti olan Allah Teala, kullarına çeşitli imtihanlar göstererek amellerini sınar. Bazen faydalı şeylerle bazen d zararlı şeylerle kullarını sınayan Allah, dilediğine fayda dilediğine de zarar verir. Ancak Allah (c.c.) asla kullarına kötülük yapmaz. Şüphesiz ki O (c.c.), her şeye gücü yetendir. Nitekim ayet-i kerimesinde şöyle buyurur: "Allah size bir zarar gelmesini diler veya bir fayda elde etmenizi murat ederse O’na karşı kimin bir şey yapmaya gücü yetebilir?" (el-Feth 48/11). Allah Teala'nın birçok özelliği esmalarının anlamlarında gizlidir. Onun her bir 99 Esmaül Hüsna'sı farklı bir özelliğini anlatır. en-Nafi ne demektir? en-Nafi ism-i celil'in faziletleri nelerdir? en-Nafi zikri nedir ve ne için çekilir? Verdiğimiz soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.

EN-NAFİ İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

en Nafi fayda veren şeyleri yaratan

en Nafi fayda veren şeyleri yaratan

Allah'ın 99 isminden biri olan en-Nafi ismi "dilediği mahlûka hayırlı ve faydalı şeyi veren" anlamına gelir. Allah Teala kullarına kötülük ve zulüm yapmayacağı için zarar gibi görünen şeylerin arkasında bambaşka hikmetler ve sebepler bulunur. Nitekim en-Nafi ismine İslam alimleri tarafında şu anlam da verilmiştir: "zararlı gibi görünen bir şeyi isabetli fakat sezilmez yollarla faydalı hale getiren, çaresizlerin imdadına yetişen ve ihtiyaçtan fazlasını lutfeden".

 Ebû Hüreyre’den rivayet edilen bir hadise göre Hz. Peygamber şöyle dua etmektedir: "Allahım! Öğrettiğin şeylerden beni faydalandır, bana fayda verecek şeyleri öğret ve bilgimi arttır!" (İbn Mâce, “Duʿaʾ”, 2; Tirmizî, “Daʿavât”, 128).

EN-NAFİ ZİKRİ VE EN-NAFİ ESMASININ FAZİLETLERİ NEDİR?

zikir çekmek

zikir çekmek

Çok kıymetli olan en-Nafi zikri, Cuma günü, Cuma vaktinde çekilir. en-Nafi zikrinin sayısı ise 201'dir. en-Nafi zikrinin faziletleri şunlardır:

  • En-Nafi zikrine devam eden kişi hangi işe girişirse o işte başarı kazanır.

  • En-Nafi zikrini sürekli çeken kişi Allah'ın izniyle maddi manevi sıkıntı ve yokluktan kurtulur.

  • En-Nafi zikrini çeken Allah'ın izniyle rahat ve huzur içinde yaşar.

'İlham Perisi' Muğla'da bulundu: 2 bin 175 yıl sonra ortaya çıkarıldı

İLİŞKİLİ HABER

'İlham Perisi' Muğla'da bulundu: 2 bin 175 yıl sonra ortaya çıkarıldı
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0