el-Bedi isminin anlamı nedir? el-Bedi esmasının faziletleri ve faydaları

Allah Teala sınırsız güzellikte sonsuz sayıda nimetler yaratmıştır. Kendi güzel, yarattıkları güzel olan Allah, göklerin ve yerin eşsiz yaratıcıdır. el-Bedi ismi ne demek? el-Bedi esmasının anlamı ve faydaları nedir? el-Bedi isminin faziletleri nelerdir?

Göklerin ve yerin yaratıcısı Allah, tüm yarattıklarını eşsiz bir sistem ve güzellik içinde yaratmıştır. Güneş sistemi ve galaksiden, bir tohumun çimlenmesine kadar yeryüzündeki tüm güzellikler alemlerin Rabbine aittir. Bir edebiyat terimi de olan Bedi kelimesi, edebiyatta nesir ve nazım güzellikleri kullanarak şiiri süslemek anlamında kullanılır. Nitekim yüce Allah Kuranı Kerim'de "O göklerin ve yerin eşsiz yaratıcısıdır" (el-Bakara 2/117) buyurmaktadır. Hiçbir emsali olmadan, her bir yaratılanı hiç yoktan ve bütün ihtişamıyla yaratan Allah'ın en güzel isimlerinden biri olan el-Bedi isminin anlamı araştırılmaktadır. Peki, el-Bedi isminin anlamı nedir? el-Bedi esmasını zikretmenin faydaları ve faziletleri nelerdir? İşte cevaplar...

EL-BEDİ İSMİNİN ANLAMI NEDİR? EL-BEDİ NE DEMEK?

el bedi isminin anlamı

el bedi isminin anlamı

Bedi kelimesi sözlükte, örneksiz ve modelsiz olarak bir şey icat eden, örneği ve modeli olmadan yaratılmış olan anlamına gelirken Allah'a nispet edildiğinde de "eşi ve benzeri olmayan güzellik sahibi, eşsiz yaratan" manasını ifade eder.

Tüm yarattıklarını kusursuz yaratan Allah, aynı zamanda kainatın tamamını mükemmel bir ahenk içinde yaratmıştır. Öyle ki kainat, mükemmelliğiyle seyredenleri adeta büyüler. Bu bağlamda el-Bedi isminin şaşırtan ve hayrete bırakan anlamı da mevcuttur. el-Bedi isminin ifade ettiği en önemli nokta ise tüm yarattıklarını emsali ve herhangi bir numunesi olmadan, sonsuz yaratma kudretiyle yaratan olmasıdır.

el bedi zikri faydaları

el bedi zikri faydaları

EL-BEDİ ZİKRİNİ ÇEKMENİN FAYDALARI VE FAZİLETLERİ

  • Allah'ın yarattığı tüm güzellikleri fark etmemize ve şükretmemize vesile olur.

  • Kötülük veya fesat durumunda kalbin iyileşmesine ve çevresine güzelliklerle bakmasına yardımcı olur.

  • Kişiyi maddi ve manevi sıkıntılardan kurtarır.

  • En şifalı isimlerden biridir. Her gün çokça zikredilmesi, Allah'ın izniyle kalbin hastalıklarını iyileştirir.

2024 en iyi elektrikli ısıtıcı modelleri ve fiyatları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

2024 en iyi elektrikli ısıtıcı modelleri ve fiyatları nelerdir?
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0