Herkes tarafından sevilmek ve saygı duymak için ayetler ve dualar! Sevgi ve saygı duası

Bir ortamda herkes tarafından sevilmek ve saygı görmek oldukça zordur. Bazı insanlar girdikleri ortamlara hemen adapte olabilirken kimileri bunda çok zorlanır. Önyargı ve ötekileştirme gibi olumsuz durumlar da göz önüne alındığında yeni bir ortama girince sevilmek ve saygı görmek zaman alabiliyor. Peki, herkes tarafından sevilmek ve saygı duymak için bir dua var mıdır?

Bazı insanlar doğal bir şekilde hemen kendilerini sevdirebilirken, kimileri çekingen davranabilir. Neticede tek tek herkesin sizi sevmesi imkansıza yakın olsa da bir ortamda; örneğin işte, okulda, aile içinde herkes sevilmek ve saygı görmek ister. Öncelikle unutulmamalıdır ki sevilmek ve sayılmak için davranışlarımızla doğru ve dürüst, iyi bir insan olmak gereklidir. Bununla beraber birçok insan herkes tarafından sevilip sayılmak için bir dua olup olmadığını merak etmektedir.

sevgi ve saygı için dua

sevgi ve saygı için dua

SEVİLMEK VE SAYGI GÖRMEK İÇİN DUA

Herkes tarafından sevilmek için belli başlı dualar mevcuttur. Ancak her şeyden önce kişinin kendisini sevmesi gerekmektedir. Bu durum daha çok kişisel gelişimle ilgili bir durumdur. Kendini seven ve sayan, karşı taraftan da aynı değeri görür. Bu nedenle başkalarının bizim hakkımızda ne düşündüğünden ziyade bizim kendimizle ilgili duygularımıza odaklanmakta fayda var. Bununla birlikte elbette sevmek ve sevilmek için dualar edilebilir. Allah Teala hiçbir isteği ve duayı geri çevirmez, muhakkak ki karşılığını verir. İşte sevmek, sevilmek ve saygı görmek için belli başlı dualar...

  • Hadid Suresi 27. ayet:

  • Okunuşu: Sümme gaffeyna ala asarihim birusulina vegaffeyna bi'isabni meryem ve ateynahul incile ve cealna fi kulubillezinettebi'u ra'feten ve rahmehen ve rahbaniyyetenibtedeu ma ketebnaha aleyhim illabtiğae rıdvanillahi fema ra'avha hakka riayetiha. Fe ateynallezine amenu minhum ecrahum. Ve kesirumminhum fasigun.

sevgi ve saygı için dua

sevgi ve saygı için dua

  • Ef'al Suresi:

  • Okunuşu: Lev enfakte ma fil ardı cemian ma ellete beyne kulubihim. Ve lakinnallahe ellefe beynefum. İnnehu aziziun hakimun.

  • Ayetel Kürsi

Ayetel KürsiİLİŞKİLİ HABERAyetel Kürsi'nin okunuşu ve faziletleri nelerdir? Ayetel Kürsi Türkçe meali

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0