Keçeli kalem lekesi nasıl çıkar? Keçeli kalem lekesini gideren en kolay yöntem

Okulda ve iş hayatında kullanılan keçeli kalemler, çocuklu olan evlerde de çok kullanılır. Gözden kaçan hatalar sonucunda halılar, koltuklar keçeli kalemle boyanabilir. Peki keçeli kalem lekesi nasıl çıkar? Keçeli kalem lekesini gideren en kolay yöntem bugünkü yazımızda.

Evde, ofiste, okulda yapılan çeşitli etkinliklerde kullanılan keçeli kalemler, neredeyse hayatımızın tamamında karşımıza çıkıyor. Keçeli kalem renkli pigmentler oluştuğu için çıkarması zor lekelerden biridir. En çok giysilere bulaşan keçeli kalem, kurumadan çıkartılmalıdır. Çocukların okulda keçeli kalem lekesi oluşturma olasılığı daha yüksek olduğundan kurumadan leke çıkarma şansı kalmayabilir. Masa örtüleri, halılar, duvarlar ve farklı türdeki koltuk kumaşlarının üzerinden keçeli kalemin lekesini gidermenin püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz. 

KEÇELİ KALEM LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Deri, koltuk, giysi ya da herhangi bir eşyanız keçeli kalem lekesi olduysa ne kadar hızlı müdahale edilirse o kadar çabuk çıkar. Aseton ve alkol bu lekeleri çıkarmada oldukça iyi bir yöntem. Ancak bir pamuk ile ovalamadan lekenin üzerine hafifçe bastırarak uygulamak gerekir. Aksi halde derilerin yüzeyi zarar görür. 

ELDEN KEÇELİ KALEM LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Ele bulaşan keçeli kalem lekesini ne kadar çabuk silerseniz o kadar kolay çıkacaktır. Leke kuruduktan sonra çıkması daha zor olur. Eldeki keçeli kalem lekesini çıkarmanın en basit yolu domatestir. Domatesi ikiye bölün ve yarısını elinizdeki lekeli bölgeye sürün. Bunun dışında traş losyonu, aseton da keçeli kalem lekelerinde etkilidir.

DERİ KOLTUKTAN KEÇELİ KALEM LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Deri koltuktaki keçeli kalemi yok etmek için, leke önce bir sabunla ya da deterjanlı bir bezle silin. Daha sonra lekenin üzerine saç spreyi sıkın. Ardından diş fırçasına biraz diş macunu sürerek lekeli bölgeyi fırçalayın. Son olarak ıslak bir bezle silin.

GİYSİLERDEN KEÇELİ KALEM LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Giysideki keçeli kalem lekesini temizlemenin en kolay yolu, bulaşık makinesi parlatıcısını lekeli bölgeye sürün. Biraz bekletip ılık su ile temizlerseniz lekenin gittiğini göreceksiniz. 

Boya yaparken kaç litre boya kullanılır? Evde badana yapmanın püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Boya yaparken kaç litre boya kullanılır? Evde badana yapmanın püf noktaları
Çalışma masalarınız üzerinde asla bulundurmamanız gereken eşyalar

İLİŞKİLİ HABER

Çalışma masalarınız üzerinde asla bulundurmamanız gereken eşyalar

BİR YORUM YAPIN 34

Melisa Fidancan 1 yıl önce

ben kağıttan çıkarmak istiyodum

Toplam 1 beğeni

Şebnem 1 yıl önce

Pantolonun her yerı keçeli kalemdi görünce çok üzüldüm eyvah gitti pantalon dedim Tarif ettiğiniz gibi yaptım ve leke çıktı . Paylaştığınız bilgiler için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.Sevgiler....

Toplam 1 beğeni

Yüsra 1 yıl önce

Kartondan keçeli kalem lekesi nasıl çıkar

Toplam 1 beğeni

Nur 2 yıl önce

Çıkmıyor herşeyi denedik

Toplam 1 beğeni

Rukoş 2 yıl önce

Bende denedim arkadaşlar oldu ama lekesinin izi kaldı

Yorumların Tümünü Okuyun