Boya yaparken kaç litre boya kullanılır? Evde badana yapmanın püf noktaları

Ev boyanırken karşılaşılan en büyük sorunlardan biri kaç litre boya kullanılacağıdır. Yapacağınız küçük matematik hesaplar ile kaç litre boya kullanacağınızı bulabilirsiniz. Bugünkü yazımızda boya yaparken kaç litre boya kullanılır? Evde badana yapmanın püf noktalarına dair tüm detayları veriyoruz.

Boya badana işlemleri için evin boş olması, işlerinizi çok kolaylaştırır. Ancak eşyalarınız varsa da ona göre plan yapabilirsiniz. Eşyalarınızı bir araya toplayın ve üstlerini brandayla boya koruma örtüsü ile örtün. Eşyaları bir araya topladıktan sonra, geri kalan boş zeminleri de Yerleri de aynı şekilde zemin koruma brandaları kaplayın ki, boyama esnasında zeminlere boya damlamasın, sıçramasın, aynı şekilde bulaşma yolu ile zeminler kirlenmesin lekelenme olmasın. Eğer evinizi kendiniz boyamak istiyorsanız yapmanız gereken en önemli iş kaç litre boya alacağınıza karar vermek olacaktır. Çünkü kaç litre boya kullanmanız gerektiğine doğru karar veremezseniz boyama sırasında bir takım sorunlarla karşılaşabilirsiniz.Bir eve ne kadar boya gider gibi bir hesabı yapmadan önce boya badanayı tam olarak bilmek gerekir. . Duvar boyama işlemi için 3 kat olarak düşünmek doğru sonucu vermemize yardımcı olacaktır.

İlk önce kendinize bir şerit metre edinin. Daha sonra duvarların enini boyunu ve dikkatli bir şekilde ölçün.

- Daha sonra küçük bir matematik hesabı ile duvarlarınızın kaç metre kare olduğunu hesaplayın. Bunu yapmak için duvarınızı ölçtüğünüzde çıkan rakamları çarpıp toplamanız gerekecek. Diyelim ki duvarınızı ölçtünüz ve genişliği 3 metre uzun uzunluğu ise 5 metre çıktı. Diğer duvarınızın uzunluğu ise 3 genişliği yine 3 çıktı. 5x3=15 3x3=9, 15+15+3+3=48 metre kare olacaktır.

KAÇ METRE KARE ALANA KAÇ LİTRE BOYA GİDER?

- Duvarların metre karesini hesapladıktan sonra sıra kaç litre boya alınması gerektiğine geliyor. Genellikle piyasada satılan boyalar 2.5, 7.5 ve 15 litre şeklinde satılıyor. Buna göre 2.5 litre boya 10-15 metre kare bir alanı boyamaktadır. 7.5 lire bir boya ise 20-30 metre kare bir alanı boyuyor. 60-90 metre kare gibi bir alanı boyayacaksanız 15 litre boya almanız gerekiyor.

- Eğer tavanınıza boyayacaksanız 17.5 litrelik bir boya 90 metre karelik bir evin tavanını 2 kat boyayabilir. 

Keçeli kalem lekesi nasıl çıkar? Keçeli kalem lekesini gideren en kolay yöntem

İLİŞKİLİ HABER

Keçeli kalem lekesi nasıl çıkar? Keçeli kalem lekesini gideren en kolay yöntem

BİR YORUM YAPIN 27

Osman 1 yıl önce

7x7 bir sınıfa ne kadar boya gider? 2 kat vurulur büyük ihtimalle eski boyayı kapatmadı için?

raif 2 yıl önce

15+15+3+3=36 eder 48 etmez denklem hatası var:)

Toplam 2 beğeni

Isak 1 yıl önce

15+15+9+9=48 3x3 = 9 9 yerine 3 yazmişlar yanlişlikla , çok şey yapmamak lazim

Toplam 0 Beğeni

Bilge Uğur 3 yıl önce

Merhaba, salonumu boyamak istiyorum. 15 m2. Fakat 3 er kanatlı 2 pencere var 1 balkon kapısı 1 oda kapısı var. Oda için ve tavan için kaç lt boya almalıyım. Odam kum beji. Ben Filli boya Aydan rengine çevirmek istiyorum. Epeyce açık renk. Ayrıca Aydan boya artık üretilmiyor ama internette bu boyayı satan yerler buldum. Hiç açılmamış boya bozulur mu?

Toplam 2 beğeni

Mehmet 3 yıl önce

4 tane beyaz iç panel kapıya kaç litre boya gider. Boya su bazlı atıyorum Marshall olsa

Toplam 3 beğeni

Turgut 3 yıl önce

Bina yapıldığından beri dış cephe olarak hiç boyanmadı, cephe mozaik Ankara tarağı sıvası var, boyanmayınca kirli beyaz oldu. Sorum şu, 250 m2 cephe, ne kadar astar ve ne kadar esas boya gider, bugüne kadar hiç boyanmadığı için kaç kat sürmek lazım ki, adam gibi bir iş olsun, yardımcı olacak arkadaşa şimdiden teşekkür ederim.

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun