Evde bitki nasıl bakılır?

Baktığınız bitkilerin uzun ömürlü ve sağlıklı olmasını istiyorsanız bu tavsiyelere kulak vermelisiniz.

Tıpkı insan bedeni gibi bitkilerde vitamine ihtiyaç duyarlar. Bitkilerin ihtiyacı olan vitaminleri topraktan alırlar. Bu sebeple bitkilerin topraklarına iyi bakılması gerekir.

İşte evde baktığınız bitkilerin topraklarına koyabileceğiniz ve bitkilerinize gerekli vitamini sağlayacak öneriler:

Kahve telvesi:

Kahve telvesi toprakta bulunan azot seviyesini yükseltir. Bunun yanı sıra telve bitkiler için son derece gerekli olan potasyum ve fosfor da içerir. Bitkinin tüm ihtiyacı olan vitaminleri kahve telvesinden sağlayabilir. Her sabah içtiğiniz kahvenin telvesini çiçeğinizin toprağına koyarak telvenin bu faydalarından yararlanabilirsiniz.

Çay:

Bitkilere çok yararlı olan bir başka içecek ise çaydır. Bitkinin toprağına çayın demini soğuttuktan sonra koyarsanız bitkiniz hızlıca büyüyecektir.

Muz kabukları:

Çiçekler için en iyi gübrelerden biri muz kabuklarıdır. Muz bir bitkinin ihtiyacı olan potasyum, fosfor ve kalsiyumu yüksek oranda içerir. Eğer muzun bitkiler için olan faydalarından yararlanmak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey muz kabuklarını bitkilerin dibine gömmek. Bu şekilde bitkinizin sağlıklı olarak büyümesine yardımcı olacaksınız.

Yumurtayı kaynattığınız su:

Kalsiyum deposu olan yumurtanın suyu da kendisi kadar vitaminlidir. Sabahları haşladığınız yumurtanın suyunu soğuduktan sonra çiçeklerin dibine dökerseniz çiçeklerin bu kalsiyumdan yararlanmasını sağlayabilirsiniz.

Yumurta kabukları:

Yumurta kabukları da aynı yumurtanın suyu gibi kalsiyum açısından çok zengindir. Yumurta kabuklarını baktığınız bitkinin toprağına koyabilirsiniz.

Aspirin:

Bitki bakımında en büyük yardımcılardan biri de aspirindir. Aspirini suyun içinde çözün ve bir sprey şişesine koyun. Her gün bitkilerinize püskürtün. Bu işlem bitkilerinizin bağışıklık sistemini canlandırarak ömrünü uzatacaktır. 

Evde sıcak çikolata nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde sıcak çikolata nasıl yapılır?
Hamilelikte elma tüketmenin faydaları neler?

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte elma tüketmenin faydaları neler?
Deniz Seki kardeşini evlendirdi

İLİŞKİLİ HABER

Deniz Seki kardeşini evlendirdi

BİR YORUM YAPIN 0