Mürekkep lekesi nasıl çıkar?

Sizi uğraştıran mürekkep lekelerinden çok kolay ve basit yollarla kurtulmak ister misiniz? İşte mürekkep lekesini çıkaran yöntemler...

En zor çıkan lekelerden biri mürekkep lekesidir. Bulaştığı yerden uzun süre çıkmayan mürekkep lekesini çok kolay yöntemlerle çıkarabilirsiniz. 

İşte mürekkep lekesini çıkarma yolları...

- Eğer duvar kağıdına mürekkep bulaştıysa sakın panik yapmayın. Çok kolay bir yöntemle bu lekeden kurtulabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken elinize bir silgi alıp lekeyi yumuşak hareketler silmek. Eğer buna rağmen leke çıkmazsa elinize aldığınız soğuk su ile ıslatılmış bir bezle duvar kağıdını silin. Daha sonra kuru bir bezle üzerini kurulayın.

- Halınızın üzerine mürekkep döküldüyse süt ve nişasta ile macun kıvamında bir karışım hazırlayın. Bu karışımın lekenin üzerine koyun ve 2 saat bu şekilde bekletin. Karışım halının üzerinde kuruyacak ve lekeyi içine hapsedecektir.

- Cilali parkelere bulaşan mürekkep lekesi içinse yapılması gereken çok basit. Sıcak suyun içine bir miktar sıvı sabun dökün. Bu karışımı parkenin üzerine dairesel hareketlerle sürün. Mürekkep lekesinin kolaylıkla çıktığını göreceksiniz.

- Mürekkep lekesinin en zor çıktığı yerlerden biri kıyafetlerdir. Kıyafetinize bulaşan lekeyi çıkarmak için, bir çorba kaşığı sirke ile bir çay kaşığı mısır nişastasını macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Daha sonra lekeli bölgeye sürün. Karışım kuruyana kadar bekleyin. Kuruduktan sonra diş macunu ile lekenin üzerini fırçalayın. Lekenin çıktını göreceksiniz. 

Çorabın kaçması nasıl engellenir?

İLİŞKİLİ HABER

Çorabın kaçması nasıl engellenir?
Bronşite iyi gelen kür tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Bronşite iyi gelen kür tarifi
Oyuncak toplama alışkanlığı nasıl kazandırılır?

İLİŞKİLİ HABER

Oyuncak toplama alışkanlığı nasıl kazandırılır?

BİR YORUM YAPIN 15

Yasin 3 yıl önce

Plastikten kurumuş mürekkep lekesi nasıl çıkar

Kdnakdjf 3 yıl önce

Plastik ten nasıl çıkar mürekkep

Mağdur biri 3 yıl önce

Az önce denedim sonuç sweatshirtum çöp oldu oturdum ağliyom sweatshirt mahvoldu ya mahvolmuş sweatshirtum için bi czoum öneriniz var mi o kısım yapış yapış oldu iğrenç oldu asla denemeyin tabi sweatimi nasıl çöp ederim diye düşünüyorsanız hemen deneyin

Ada 3 yıl önce

Çamaşır makinesinden çıkan kıyafette, mürekkep lekesini görünce, hemen sirke ve nişasta ile müdahale ettim. Sonuç mükemmel. Teşekkür ederim.

Toplam 1 beğeni

imran 3 yıl önce

Kesinlikle sirke ve nişasta sonrasında diş macunu işe yaramıyor. Vaktinize yazık

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun