Sabun lekeleri nasıl çıkar?

Özellikle küvet ve banyo kenarlarında oluşan sabun lekeleri kötü bir görünüme neden olur. İşte bu kötü görüntüden kurtulmanın yolları…

Banyolarda oluşan sabun lekeleri zamanla küvet ve lavabo zeminlerine yapışarak çıkmak nedir bilmezler. Sabun lekelerini çıkaran yöntemleri sizler için derlendik.

- Sabun lekelerini çıkaran en etkili yöntem limon yağıdır. Limon yağını lekeli bölgeye sürün ve ovalayın. Su ile duruladıktan sonra sabun lekelerinin yok olduğunu göreceksiniz.

- Sabun lekelerini çıkaran bir başka yöntem ise sirke ve karbonattır. Sirke ve karbonatı karıştırın. Bu karışımı sabun lekesi olan bölgeye sürün ve ovalayın. Daha sonra su ile durulayın. Bu işlem hem sabun lekesini çıkaracak hem de bölgenin parlamasını sağlayacaktır.

- Amonyak da sabun lekelerini çıkarmak için kullanılacak bir uygulamadır. Ancak amonyak kullanmak için ellerinize eldiven takın. Daha sonra bir bardak suya yarım bardak amonyak koyun. Lekenin olduğu yere bu karışımı ekleyin ve yarım saat bekleyin. Bu işlemin ardından sabun lekesi tamamen çıkacaktır. 

Kilo verdiren bamya kürü

İLİŞKİLİ HABER

Kilo verdiren bamya kürü

BİR YORUM YAPIN 0