Boya yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Bahar mevsiminin yaklaşmasıyla evler yenilenmeye hazırlanıyor. Peki evi değiştiren en önemli unsur olan boyayı yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte boya yaparken dikkat etmeniz gerekenler...

Yeni bir yaşam alanı yaratmak ya da yeni mobilyalar almak gibi sebepler boya yapmanıza neden olabilir. Fakat evin ferah görünmesinde en önemli etkenlerden biri olan duvar rengini seçerken ve boyarken dikkat etmeniz gerekenler vardır.

İşte boya yaparken dikkat etmeniz gerekenler:

Öncelikle boya yapılacak odada eşya ve mobilyalar varsa başka bir odaya taşınmalıdır. Odadan çıkarılamayacak mobilyaların ise üzerine boyayı geçirmeyecek bir örtü serilmelidir.

- Boya yapacağınız odanın ışık durumu, boyanın rengini seçmede oldukça önemlidir. Ayrıca mekanın dekorasyonu ve mobilyaların rengi de boya seçiminde önemlidir. Bu nedenle odanın mobilyalarını seçtikten sonra boya yapılmalıdır. 

- Bir önceki boyanın rengine ve yüzeye bağlı olarak boya 2 ya da 3 kat uygulanmalıdır.

- Duvarın kolay boyanması için eski boya ve kağıt kalıntıları çıkarılmalıdır. Yüzey zımparalanmalı, kir ve lekeler temizlenmeli, küçük çatlaklar macun yardımıyla doldurulmalıdır.

- Açık alanlarda boyanın, yağışsız ve rüzgarsız bir ortamda yapılması gerekir. Kapalı alanda ise ortamdaki sıcaklık sadece boyanın yavaş ya da hızlı kurumasına etki eder.

- Duvarların birleşim yerleri küçük fırçalarla ya da parmak rulolarla uygulanmalıdır. Geniş yüzeyler ise büyük rulolarla ve aynı yönde boyanmalıdır.

İyi karpuz nasıl seçilir?

İLİŞKİLİ HABER

İyi karpuz nasıl seçilir?
Cam nasıl silinir? En doğru cam silme yöntemi...

İLİŞKİLİ HABER

Cam nasıl silinir? En doğru cam silme yöntemi...
Sezonun en şık salon takımları

İLİŞKİLİ HABER

Sezonun en şık salon takımları
Şerbet lekesi nasıl çıkar?

İLİŞKİLİ HABER

Şerbet lekesi nasıl çıkar?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

hayriye eriş 4 yıl önce

bi permolit bayisine gidilmesi ve araçları ordan almak gerek

Basaran dekorasyon 6 yıl önce

İşi ustasına bırakmak lazım ihtiyaci olana yardımcı olurum

YUSUF 3 yıl önce

Evimşn rengi krem ev biraz karanlık evim aydınlık olsun istiyorum hangi renk önerirsiniz ve hangi kalite boya.