İyi karpuz nasıl seçilir?

Yaz aylarının en çok sevilen meyvelerinden olan karpuzun en iyisini seçmek için neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? İşte sizlere karpuzun iyisinden anlamanızı sağlayacak birkaç tavsiye...

Sıcak günlerde bedenin su ihtiyacını karşılayan karpuz aynı zamanda ferahlık veren bir meyvedir. Ancak iyi seçilmediğinde içi beyaz ve bozulmuş karpuzlarla karşılaşarak hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Kötü sürprizlerle karşılaşmamak ve bozulmuş karpuzlara para vermemek için bu tavsiyelere uyabilirsiniz. 

- Karpuzun üzerinde bulunan sarı lekelerin rengi ne kadar koyuysa karpuz o kadar lezzetli demektir. Bu nedenle sarı bölgeleri koyulaşan karpuzları tercih edin. 



- Karpuzdaki örümcek ağına benzer yerler, arıların karpuz çiçeklerini döllerken dokunduğu yerlere işaret eder. Bu nedenle lekenin fazla olduğu karpuzlar, daha tatlıdır ve organiktir. 

- Karpuz sapının kuru olması da karpuzun olgun olduğunun göstergelerinden biridir. Sapı sarı olan karpuzlar, yeni koparılmış demektir. 



- Karpuz seçerken en büyük ya da en ufak olanları değil, orta boy olanlarını tercih edin. 

- Uzun karpuzların sulu, yuvarlak karpuzların tatlı olduğunu unutmayın. 

Boya yaparken dikkat edilmesi gerekenler

İLİŞKİLİ HABER

Boya yaparken dikkat edilmesi gerekenler
Japon diyeti nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Japon diyeti nedir?
Tatlı şerbetinin şekerlenmemesi için ne yapılmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Tatlı şerbetinin şekerlenmemesi için ne yapılmalı?

BİR YORUM YAPIN 15

müşteri 5 yıl önce

Arkadaşlar benim bildiğim tecrübe ettiğim kadarıyla karpuz sapı kuru ise karpuz dalından koparıldığı çok olmuş demektir buda karpuzun içi yavaş yavaş geçmiş demek onun için karpuz alırken sapı kuru olan değil dalından yeni koparılmış sapı kuru olmayan karpuz almak lazım. ikincisi kapuz yeni çıktığı zaman büyük karpuzun içi genellikle güzel olur küçük karpuzun içi biraz daha kabak çıkabilir ama sezon sonunda ise büyük karpuzun içi geçmiş olur küçük karpuzun içi güzel olur. tabi karpuz hakkında her şeyi bilecek de değilim

Toplam 4 beğeni

Basri 5 yıl önce

Bu sene yıllar sonra mayıs başlarındailk kez iran karpuzu yedim, gerçek karpuz idi üreticisine allah iyilik versin.

Toplam 7 beğeni

Basri 5 yıl önce

Her yıl büyük bir iştah ile karpuz alıyorum, olduğu gibi de çöpe atıyorum, bir daha da almıyorum.Yiyeceklerimizle oynayan herkesin cehenneme kadar yolları var.

Toplam 6 beğeni

seda 5 yıl önce

Daha çok kazanırız zannediyorlar. Ama yanılıyorlar. Her gün bir karpuz yerdik. Şimdi haftada bir . Kabakmı karpuzmu belli değil. Kokusu bile kabak kokusu.

Toplam 3 Beğeni

HalitBinVelit 5 yıl önce

İyi Karbuz şap şap vurmakla hoplatmakla seçilmez,..çıkan sesler insanı yanıltabilir? Karpuzun Sap kısmının diğer tarafının dibindeki siyah Kuru tortusu veya siyah tortusu düşen yeri sarı leke gibi ise O karpuz Kıpkırmızı ve Tatlıdır.

Toplam 1 beğeni

Adana 5 yıl önce

Karpuz alırken karpuza şaş şap vuranların hiç biri iyi karpuzdan anlamıyor demekki

Toplam 4 beğeni

yinemi adana :) 5 yıl önce

karpuzun sesinden ve agırlıgından(olgun şekerli olur oda daha agır olur hama nazaran) anlaşılır iyisi istisnasız her zaman iyisini bulurum

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun