Mermer ve granit tezgah nasıl temizlenir? En kolay mutfak tezgahı temizleme yöntemleri

Hemen hemen herkesin mutfağında bulunan mermer ya da granit tezgah bulunur. Çok çabuk kirlenen ve sararan granit ve mermer tezgahları temizlerken zarar görmemesi için dikkat etmeniz gerekiyor. Peki mermer veya granit tezgahlar nasıl temizlenmelidir? İşte en doğru şekilde tezgah temizleme yöntemi...

Ev hanımlarının en çok muzdarip olduğu ve sürekli dökülen yemek ve çayı ile silmek zorunda kaldığı alanlar mutfakta yer alan granit ve mermer tezgahlardır. Mermerde sarı lekelerin oluşmasını engellerseniz inatçı kalıcı olacak kirlerden kurtulabilirsiniz. Son zamanlarda birçok farklı türde yapılan mutfak tezgahları en çok kullanışlı olanı granit ve mermer olanlardır. İster mermer ister granit olsun çok çabuk kirlenen tezgahların kendilerine göre bir temizleme yöntemleri var. İşte tezgahları temizleme yöntemi...

Mermerit nedir, Mermerit tezgah nasıl temizlenir? Mermerit tezgah temizlemenin püf noktaları İLİŞKİLİ HABERMermerit nedir, Mermerit tezgah nasıl temizlenir? Mermerit tezgah temizlemenin püf noktaları

MERMER TEZGAH NASIL TEMİZLENMELİ? 

Mermer tezgahlar düzenli olarak temizlenmediğinde sararmaya başlarlar. Eğer mermer tezgahınız sararmaya başladıysa limon ve tuzla ovarak rengini açabilirsiniz. Bunun dışında hem parlamasını hem de üzerinde bulunan mikropların kırılmasını istiyorsanız limon ve karbonatı karıştırıp bir macun haline getirin. Oluşan karışım ile tezgahın üzerini ovalayın. Tezgahınız ilk günkü gibi tertemiz olacaktır. 

mermer tezgah nasıl temizlenir

mermer tezgah nasıl temizlenir

GRANİT TEZGAH NASIL TEMİZLENMELİ? 

Şık görünümleri nedeniyle çok sık tercih edilen granit tezgahlar aynı zamanda çok çabuk da kirlenirler. Bu nedenle granit tezgahları sık sık temizlemeye dikkat edin. Her gün düzenli olarak ılık su ve sıvı sabun ile yıkayın. 

granit mermer nasıl temizlenir

granit mermer nasıl temizlenir

Bunun dışında farklı bir yöntemde uygulayabilirsiniz. Bunun içinde kabartma tozu ile ılık suyu karıştırın. Karışım ile tezgahınızın üzerini temizleyin. 

MERMERDEN PAS LEKESİ NASIL ÇIKARILIR?

- Mutfak tezgahlarında bulunan pas lekelerini yok etmek için bir kabın içerisine karbonat ve oksijenli suyu koyup direk pas lekesinin üzerine koyun.

- Daha sonra karışımın bulunduğu mermer parçasını naylon ile örtün ve yarım saat kadar bekletin. Yarım saat sonra temiz bez yardımı ile karışımı mermerden temizlediğiniz de, o eski lekeden yok olduğunu göreceksiniz. 

İşte bu kadar...

mermerden pas lekesi nasıl çıkarılır

mermerden pas lekesi nasıl çıkarılır

BİR YORUM YAPIN 0