Battaniyeler nasıl yıkanır?

Battaniyeleri dolaplara kaldırmadan önce temizliğinde dikkat etmeniz gereken kriterleri sizler için sıraladık. İşte battaniye yıkarken izlemeniz gereken yöntemler...

Kış aylarında gece uyurken kullanılan kalın battaniyeler, yerini hafif ve ince kumaşlı pikelere bıraktı. Ancak, dolaplara kaldırılmadan önce battaniyelerin muhakkak temizlenmesi gerekir. Peki, battaniyenin temizliği nasıl yapılır?

MAKİNEDE YIKAMA

Battaniyeleri makineye atmadan önce dikkat etmeniz gereken husus, sıcaklığın çok fazla olmamasıdır.Battaniyeler 30-45 derece arasından bir sıcaklıkta yıkanmalıdır. Eğer 45'in üzerine çıkılırsa tüylerde dökülme veya sertleşme gibi sorunlar görülebilir. 

Bol miktarda yumuşatıcı kullanmak, battaniyenin tüylerinin yumuşaklığını koruyacaktır. Ayrıca devir aralığını da 500-600 de ayarlayıp yıkamanız, battaniyeyi zedelenmelere karşı koruyacaktır.

ELDE YIKAMA

Büyük bir leğenin içine karbonat, maden suyu, Arap sabunu ve suyu ekleyin. Ardından battaniyeyi suda 2 saat bekletin. Elinizle yıkadığınız battaniyeyi ayaklarınızla çiğneyin. Son bir kere durulayıp, temiz suda iki saat daha beklettikten sonra iki kişi battaniyeyi iyice sıkarak suyunu alın ve asarak kurumasını bekleyin.

Kazanlı ütü mü normal ütü mü?

İLİŞKİLİ HABER

Kazanlı ütü mü normal ütü mü?
Kışlık elbiseler nasıl saklanır?

İLİŞKİLİ HABER

Kışlık elbiseler nasıl saklanır?
Sezonun trendi yeşil dekorasyon

İLİŞKİLİ HABER

Sezonun trendi yeşil dekorasyon

BİR YORUM YAPIN 0