Türk kahvesinin tadındaki sertlik nasıl alınır?

Türk kahvesine karbonat koyulur mu? Türk kahvesinin tadı nasıl yumuşatılır? İşte Türk kahvesiyle ilgili merak edilen tüm detaylar...

Her gün en az 2-3 fincan Türk kahvesi içmeden güne başlayamayan bağımlı kişiler, kahve içmedikleri zaman kendilerini mutsuz ve bitkin hissederler. Uzmanlar, günde 1 fincan kahve tüketiminin zararlı olmadığını belirtse de aşırıya kaçıldığında vücut için zararlı olabileceğini söylüyor.

Ayrıca midesi hassas ve rahatsız olan kişiler, kahve tükettikleri zaman rahatsızlık duyabilirler. Nedeni ise kahvenin içerisindeki asidik özellikler...

Günümüzde bazı kişiler kahvenin bu asidik özelliğini kırmak için kahvenin içerisine karbonat atabiliyor. Çünkü karbonat, bazik özellikte bir alkali sayıldığından asit seviyesini dengeliyor. Tüm bunların yanı sıra kahvenize ekleyeceğiniz bir miktar karbonat, tadındaki sertliği alacak ve daha fazla köpüklü olmasını sağlayacaktır.

NOT: Doktor onayı almadan denemeyiniz.

Yiyeceklerin bozulup bozulmadığını gösteren 'Para testi'

İLİŞKİLİ HABER

Yiyeceklerin bozulup bozulmadığını gösteren 'Para testi'
Mantar kolayca nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Mantar kolayca nasıl temizlenir?
Akşam yemeğinde soğan yiyenlere kötü haber!

İLİŞKİLİ HABER

Akşam yemeğinde soğan yiyenlere kötü haber!

BİR YORUM YAPIN 1

zafer gülten 5 yıl önce

iyi bir kahve içmek istiyorsan toz haline getirip çektirmiyeceksin. çekilmemiş çekirdek kahve alacaksın,büyükçe bir tahta havanda toz haline gelmeden hafifçe ezeceksin,sonra varsa bakır bir cezvede kısık ateşte yavaş yavaş pişireceksin. mangal olursa daha lezzetli olur. ne kadar kısık ateşte uzun süre pişerse o kadar güzel olur.

Toplam 4 beğeni