Balık ızgaraya nasıl yapışmaz? Püf noktaları nelerdir? Balığın üstüne ne sürülür

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte vatandaşlar balık tezgahlarına akın etti. Tam da sezonu olan balığı ızgara da yemeği sevdiğiniz halde ızgaraya yapıştığından dolayı pişirmekte zorlanıyor musunuz? Balığın ızgaraya yapışmaması için, uygulayacağınız en kolay yöntemleri sizler için araştırdık. İşte balığı ızgarada yakmadan pişirmenin püf noktalar...

Mevsim sezonunun açılmasıyla lezzetli balıklar sofralarda yerini almaya başladı. Balığı pişirme yöntemleri kişinin isteğine göre değişiyor. İster kızartma olsun, ister buğulama ister ızgara olsun çeşit çeşit balık pişirmenin ve nefis balık sofraları kurmanın zamanı. Balığı ızgara da pişirmek bu yöntemlerin en sağlıklı olanıdır. Izgarada pişirmek için en uygun balıklar yağlı olanlardır. Somon, levrek, çipura, alabalık gibi çok yağlı olan balıklar tercih edilmelidir. Izgarada balık pişirmek zor ama çok basit yöntemler kullanarak kolay hale getirilebilir. Balığı ızgara tüketmeyi seviyor ancak balığı pişirirken ızgaraya yapışmasından şikayet ediyorsanız size vereceğimiz birkaç püf noktasıyla bu durumu ortadan kaldırabilirsiniz. Balık ızgaraya nasıl yapışmaz, balığın ızgaraya yapışması nasıl engellenir? Detaylar haberimizde:

Balık nasıl saklanır? Dondurucuda balık saklamanın püf noktaları nelerdirİLİŞKİLİ HABERBalık nasıl saklanır? Dondurucuda balık saklamanın püf noktaları nelerdir

Balık ızgaraya nasıl yapışmaz

Balık ızgaraya nasıl yapışmaz

BALIĞIN IZGARAYA YAPIŞMASINI ÖNLEYEN YÖNTEMLER

- Öncelikle yıkadığınız balığı havlu kağıt ile kurulayın. Daha sonra bir kabın içine karabiber, zeytinyağı, limon suyu ve tuz koyup karıştırınız. Bu hazırladığınız sosu balıkların üstüne dökün ve içinde bekletin. Daha sonra ızgaranın üstüne de aynı sostan sürün. Bu sos balıkların ızgaraya yapışmasını önleyecektir ve balıkların daha lezzetli olmalarını sağlayacaktır.

- Bir diğer yöntem balıkları koymadan önce kullanacağınız ızgarayı yağlamak. Aynı zamanda soğan sürebilirsiniz. Soğan sürerseniz bütün mikropları da yok etmiş olursunuz.

- Bu yöntem de hazırladığınız balıkları pişirmeden önce ızgaranın altına limon dilimleri koymak olacaktır. Bu yöntem ızgaranın balıklara arasında bir katman oluşturduğundan yapışma riskini tamamen ortadan kaldırmış oluyor. Ayrıca limon balığa müthiş lezzetini de geçirmiş olur.

- Balığın yapışmasını istemiyorsanız balığı aldıktan sonra temizlerken bütün pullarının temizlediğinizden emin olun.

- Balığı bekletirken normal su yerine tuzlu suda bekletebilirsiniz. Böylelikle yapışmasını engelleyebilirsiniz.

- Balığı pişirirken çatal yardımı ile kontrol ederek çevirebilirsiniz. Bu yöntemle balığın yapışıp yapışmadığını görebilirsiniz.

- Pişirirken ısısının düşük olmasına dikkat edin. Böylelikle ısı yavaş olduğundan balığın yanma ve yapışma sorunu ortadan kalkacaktır.

- Balığı çevirirken kullanacağınız maşayı yağlayın. Aynı zamanda balığın üstüne biraz yağ sürün. Bu balığın daha yumuşak olmasını ve yapışmamasını sağlayacak.

21 günlük ketojenik diyet listesi! Ketojenik diyetle 21 günde kaç kilo verilir?

İLİŞKİLİ HABER

21 günlük ketojenik diyet listesi! Ketojenik diyetle 21 günde kaç kilo verilir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

halit yusufoğlu 5 yıl önce

balığı donmuş vaziyette ızgara yapmak özsuyunu içinde koruyacağı için .en lezzetli ve en pratik yöntem.iki tarafını onar dakika yağsız pişiriniz........yapışmaz da.... denendi.