Balık nasıl saklanır? Dondurucuda balık saklamanın püf noktaları nelerdir

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte taptaze balıklar tezgahlarda yerini aldı. Vitamin, mineral ve proteince zengin balığı olan balığı haftada en az iki kere tüketilmesi tavsiye ediliyor. Balığı mevsiminde alıp dondurucu da saklamak mümkün mü, dondurucuda koyulan balık nasıl saklanır? Tüm merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz.

Balık, içinde bulunan zengin yağ asitleri, vitamin içeriği ve güçlü besin değeri bakımından hem çocukların hem de yetişkinlerin düzenli olarak tüketmesi gereken en önemli besin kaynağıdır. Uzmanlara göre yaşadığı denize ve mevsimine göre değişmekle birlikte özellikle kış aylarında taze ve çok çeşitli olan balık, haftada en az 2-3 gün tüketilmesi gerekir. Son derece gerekli bir besin balığın gribe ve enfeksiyonlara karşı vücudu koruduğu, yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır. Mevsimi dışında tüketmek istediğimiz balıkları dondurucuda saklayabilir ve tüketmek istediğini zaman çıkarıp yapabilirsiniz. Eğer dondurucuda balık saklamayı düşünüyorsanız bu konuda bilmeniz gereken birkaç püf noktası var. Peki dondurucuda balık nasıl saklanır? İşte yanıtlar:

Balık kokusu elden nasıl çıkar? Balık kokusunu elden çıkarmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERBalık kokusu elden nasıl çıkar? Balık kokusunu elden çıkarmanın püf noktaları

Dondurucuda balık nasıl saklanır

Dondurucuda balık nasıl saklanır

DONDURUCUDA BALIK NASIL SAKLANIR?

  • Balık alınırken ne kadar dikkatliyseniz, saklarken de aynı özeni göstermelisiniz. Balıklar ortalama olarak oda sıcaklığında 20 saat tazeliklerini korurlar. 
     
  • Derin dondurucuya kaldırmak için aldığınız balıkları da öncesinde tıpkı hemen pişireceğiniz balıklar gibi temizlemeniz gerekiyor. Çünkü balığın iç organları çok kısa sürede bozulabiliyor. 
     
  • Aldığınız büyük ya da küçük balıkları güzelce temizledikten sonra her tarafını tuzlamanız gerekiyor. Tuzladığınız balıklar uzun bir süre tazeliklerini koruyacaktır. 

Balık nasıl tuzlanır

Balık nasıl tuzlanır

  • Balıkları iyice temizleyip tuzladıktan sonra türüne göre ayırmanız gerekiyor. Balık porsiyonlarını pişireceğiniz miktarda ayarlamanız gerekiyor. Porsiyonlara ayırdığınız balıkları buzdolabı poşetlerine koyup ağız kısımlarını kilitlemeniz gerekiyor. İyice kilitledikten sonra mutlaka o günün tarihini yazın. Böylelikle balıkları ne zamana kadar tüketebileceğinizi gönül rahatlığıyla kontrol edebilirsiniz.

hamsi nasıl saklanır

hamsi nasıl saklanır

  • Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra balıkları öncesinde yaklaşık 1-2 saat buzdolabının içinde bekletin. Beklettikten sonra buzdolabından çıkarıp dondurucuya atabilirsiniz.
     
  • Burada dikkat etmeniz gereken en önemli püf noktalarından biri buzluğa attığınız balıkları yaklaşık 4-5 saat buzlukta beklettikten sonra çıkarmanız gerektiğidir.
     
  • Balıkları dondurucudan çıkarıp hızlıca soğuk su dolu bir kovaya batırıp çıkarın. Daha sonra hemen tekrar hızlı bir şekilde poşetleyip buzluğa kaldırmanız gerekiyor.
     
  • Bu yapacağınız işlem balıkların üzerinde bir tabaka ince buz oluşmasını sağlayarak daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olacaktır.

palamut buzlukta ne kadar saklanır

palamut buzlukta ne kadar saklanır

Amerikan mutfakların avantajları ve dezavantajları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Amerikan mutfakların avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Yoğurt diyeti nasıl yapılır? Yoğurt diyeti zayıflatır mı? 3 günlük yoğurt diyeti

İLİŞKİLİ HABER

Yoğurt diyeti nasıl yapılır? Yoğurt diyeti zayıflatır mı? 3 günlük yoğurt diyeti
Steak Diana nasıl yapılır? Steak Diane tarifi!

İLİŞKİLİ HABER

Steak Diana nasıl yapılır? Steak Diane tarifi!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

halk 2 yıl önce

ulke de balik paketleme yerleri olacak ve ayni sistem afrika yada arap ulkesinde olacak denize yakin yerde bazi balik baska yerde cok olur bu sekil de paket yap dunya tr sat tabi bunlari yapar iken temizlik paketleme hepsi tam olacak avrupa cok paket balik olur herkes alin taze olsa paket cok alinir

Toplam 1 beğeni