Tatlı hamur işi yapmanın pratik yöntemleri

Ev hanımlarının olmazsa olmazı olan hamur, vücudun sıvı kaybetmesine neden olan hastalıkların engellenmesinde faydalıdır. Bu nedenle hamur işi yiyecekler sağlımızı riske atmamakla beraber mutfakta vazgeçilmez tatlar sergiler. Peki, hamur işi yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte, sizler için hazırladığımız tüyolar...

Hamur işi yaparken bazı püf noktaları iyi bilmek gerekir. Hamurun kıvamında yapılmış olması yiyeceğin tadını olumlu anlamda etkiler. Hamur açmanın bilinmesi gereken önemli detaylarını hamur açmanın püf noktaları adlı içeriğimizde bulabilirsiniz. Hamur işi yaparken, kek kurabiye kalıplarına hamur yapışmaması veya temizliği ile alakalı bilgilere ise kek kurabiye kalıplarını temiz tutmanın kolay yolları adlı içeriğimizden ulaşabilirsiniz. Peki, hamur işi yapmanın püf noktaları neler olmalıdır?

Hamur işi yapmanın püf noktası

Hamur işi yapmanın püf noktası

HAMUR İŞİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

- Evde açtığınız hamur ile tatlı yapacaksanız eğer hamura tereyağı ilave ediniz. Böylelikle hamurunuz daha kıvamlı olacaktır.

Hamur işi yapmanın püf noktası

Hamur işi yapmanın püf noktası

- Hamurunuzu açtığınız sırada arada bir unlayınız. Bu sayede oklavaya hamur yapışmamış olacaktır.

- Yoğurt veya kemal paşa tatlısı gibi yumuşak tatlılar yapıyorsanız soğuduktan sonra kesiniz aksi halde tatlınız parçalanabilir.

- Tatlınıza kuruyemiş koyacağınız zaman kavurmadan koymaya özen gösteriniz

- Hazır olan tatlı hamurlarının içerisine bir tutam tuz koyarsanız daha lezzetli olmasını sağlamış olursunuz.

Hamur işi yapmanın püf noktası

Hamur işi yapmanın püf noktası

- Tatlınız şekerlenme yaptıysa eğer süt dolu bir kabın içerisine koyunuz. Ve içerisinde 2 saat bekletiniz. Şekerlenme ortadan kalktığı gibi emilen süt hamurunuza ayrı bir tat katacaktır.

- Hazır yufka veya hamur tatlıların çıtır olmasını isterseniz üzerine limon sıkabilirsiniz. Limon hamurun çıtırlık kazanmasını sağlayacaktır.

BİR YORUM YAPIN 0