Kapı gıcırtı sesine ne yapılır?

Kapılar menteşe ve eklem yerlerinde belli bir zaman sonra pas, toz nedeniyle aşınma yapar ve rahatsız eden gıcırtı bir ses açığa çıkar. "Yasemin.com" ekibi olarak kapı gıcırdamasına iyi gelen çözümleri sizlerle paylaşıyoruz.

Kapılar evde oldukça yoğun kullanılan bir araç olması nedeniyle aşınmaya maruz kalırlar. Aşınma nedeniyle oluşan gıcırtı diye adlandıran sesler ortaya çıkar. "Yasemin.com" ekibi olarak kapı gıcırdamasına iyi gelen çözümleri sizler için paylaştık.

İşte, kapı gıcırdamasına iyi gelen çözümler...

- En ideal çözüm olarak bilinen makine yağını  kullanmayı deneyebilirsiniz. Ancak kullanım sırasında dikkat etmeniz gereken önemli bir husus menteşelerin içine doğru akıtarak sıkmanız gerektiğidir.

- Beyaz renkteki makine yağını menteşe sürdükten sonra menteşenin oyuklarına doğru iterken bir çekiç yardımı ile çakarak rahatlıkla menteşe çubuğunun içine kaymasını ve yerleşmesini sağlayabilirsiniz.

- Beyaz mumu eritiniz. Erittiğiniz mumu menteşenin çubuğuna üzerine dökünüz. Aynı şekilde menteşenin oyuklarına doğru iterken bir çekiç yardımı ile çakarak rahatlıkla menteşe çubuğunun içine kaymasını ve yerleşmesini sağlayabilirsiniz.

- Bulaşık telinin üzerine temizleme tozu (vim gibi) dökünüz. Menteşe çubuğunu ovalar gibi teli üzerine sürünüz. Menteşenin oyuklarına doğru iterken bir çekiç yardımı ile çakarak rahatlıkla menteşe çubuğunun içine kaymasını ve yerleşmesini sağlayabilirsiniz.

Menteşe çubuğuna vazelin sürünüz. Menteşenin oyuklarına doğru iterken bir çekiç yardımı ile çakarak rahatlıkla menteşe çubuğunun içine kaymasını ve yerleşmesini sağlayabilirsiniz.

Yemeğin acısı nasıl alınır?

İLİŞKİLİ HABER

Yemeğin acısı nasıl alınır?
Feng Shui yatak odası dekorasyonu

İLİŞKİLİ HABER

Feng Shui yatak odası dekorasyonu
Koltuk takımlarının ayak tamiri nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Koltuk takımlarının ayak tamiri nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0