Ponponlu bere ve atkı nasıl yapılır? Pratik yapımları

Hiç örgü örmeyi bilmeyenlerin bile kolaylıkla yapabileceği atkı ve bere modelini en basit anlatımıyla sizler için açıkladık. Pratik ve şık durması nedeniye tercih edilen haroşo modelinden ponponlu atkı ve bere örneğini incelemek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Kış aylarının trendi olarak sıklıkla vitrinlerde karşınıza çıkacak olan modeller arasında tabii ki örgü desenleri öncelik olacak. Mankenlerin üzerinde durduğu zaman bile alma isteği uyandıracak olan örgü bere ve atkılar, sezonun rağbet gören modelleri olacağı için fiyatı biraz yüksek gelebilir.

Bizde evinizde kendinizin yapabileceği en pratik örgü yöntemiyle atkı ve bere yapımını anlattık. Selanik, haroşo, burgu, yalancı selanik, kılçık, timsah pulu, pıtırcık ve ahududu gibi envai çeşit modelleri bulunan örgüler görenleri hoşnut edecek.

HAROŞO ATKI NASIL ÖRÜLÜR?

En kolay örgü örme modeli olan haroşo, hemen hemen herkesin bildiği bir örgü çeşididir. Haroşo modelinden atkı yapmak için evinizde 8 numaralı şiş bulundurun. Örgü ipliklerinin satıldığı yerden kolaylıkla temin edebilirsiniz. Ne çok ince ne de çok kalın 2 tane yumak ipi alıp şiş ile uygun olmasına dikkat edin.

10 ilmek atmakla atkıyı örmeye başlayabilirsiniz. Önden ve arkadan aynı şekilde devam eden haroşo modeli için eninden 42 cm kadar örün. Dilediğiniz boya kadar uzattıktan sonra örgüyü şiş ile kesin ve uçlarını büzerek ponpon takın.

SÖKMELİ HAROŞO BERE NASIL YAPILIR?

Sökmeli haroşo modelinden bere yapmak için 40 ilmekle başlayın. 50 sıra boyunca ördükten sonra örgüyü bitirip 10 ilmeği kesin. 10 ilmeğin kesildiği yer berede alnınızda duracak kısım oluyor.

10 ilmek kestikten sonra 1 ilmek daha örün ve 1 ilmeği şişten çıkartın, sağ şişte olan 1 ilmeği sola geçirip gelen ilmekle beraber kesin. Bir kes, bir ilmek sök şeklinde örgüyü bitirin. Şişte kalan ilmekleri sökerek şapkayı tersten dikin.

ZAHMETSİZ PONPON YAPIMI İÇİN TIKLAYIN

Kırmızı renk burgu örgüsü nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Kırmızı renk burgu örgüsü nasıl yapılır?
Panço örgüsü nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Panço örgüsü nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0