Panço örgüsü nasıl yapılır?

Kışlık örgü yapımı ve giyimi oldukça yaygınlaşan popüler bir örgü modeli olan Panço, bir çok tarzı içerisinde barındırıyor. İşte panço örgününün yapımı...

Spor, klasik ve benzeri bir çok kıyafetle giyilen Panço modelini, el işi uzmanlarımızın yardımıyla sizlere Panço örgüsünün yapımı ile alakalı yöntemleri sunacağız.

İlgi duyabileceğiniz Panço örgüsü yapımı:

- İlk önce 12 veya 12 katlarından yapacağınız ilmek sayısını aklınızda bulundurunuz.

- Panço örme işlemine 98 tane ilmek ile başlandığını unutmayınız. Ve mutlaka ilmekleri şişe çifter çifter diziniz. Tüm sırayı sonuna kadar ters örünüz.

İlk ilmek için sağ taraftaki şişe örmeden geçirme işlemi yapınız. Ancak diğer tüm ilmekler için ise sıra sonuna kadar düz örme işlemi yapınız.

İlk ilmek için sağ taraftaki şişe örmeden takınız, sonra 6 ilmek kadar düz örme işlemi uygulayınız. 2 kez ipi sağdaki şişe dolayarak düz şekilde örünüz. 

3 kez ipi sağdaki şişe dolayarak düz şekilde örünüz. 4 kez ipi sağdaki şişe dolayarak düz şekilde örünüz. 3 defa ipi sağdaki şişe dolayarak düz şekilde  örünüz. 2 kez ise ipi sağdaki şişe dolayarak tekrardan düz örünüz ve daha sonrasında 1 kez ipi sağdaki şişe dolayarak düz şekilde örme işlemini tamamlayınız.

- 6. aşamada ise bütün sırayı sıranın sonuna kadar ters şekilde örünüz. Ancak ilk iki ilmeği ters olarak örünüz. Daha sonraki 5 ilmeği oldukça bol bir şekilde ters şekilde örünüz ve sonraki 7 ilmeği yeniden ters şekilde örünüz.

- 6. aşamadan 10.aşamaya kadar aynı şekilde örme işlemine devam ettikten sonra 11. aşamada İlk ilmeği sağ taraftaki şişe örmeden taktıktan sonra 2 kez ipi sağdaki şişe dolayarak düz örme işlemi uygulayınız. 3 kez ipi sağdaki şişe dolayarak düz örünüz, 4 kez ipi sağdaki şişe dolayarak düz örünüz, 3 kez ipi sağdaki şişe dolayarak düz örünüz, 2 kez ipi sağdaki şişe dolayarak düz örerken 7 ilmeği de düz şekilde örünüz.

- 12. aşamayı 6.aşama gibi yaparken, 13. aşamanın 3. aşama gibi olmasına özen gösteriniz.

- Daha sonrakileri hep 2.aşama yoluyla ilerleyerek örünüz ve ilk 24 ilmek hazır olduğunda kapatma işlemini uygulayınız.

Püf noktası: 24 ilmek kapatıldıktan sonra ters olarak tüm sırayı örerken bu işlemleri 15 defa daha tekrarlayın. İsteğe bağlı birleşim yerlerine çiçek ekleyebilirsiniz.

PANÇO MODELLİ YAPMA

Halıdan saç boyasını temizlemenin yolları

İLİŞKİLİ HABER

Halıdan saç boyasını temizlemenin yolları
Ev dekorasyonunda Diego koltuk modası

İLİŞKİLİ HABER

Ev dekorasyonunda Diego koltuk modası
Soğan pratik yolla nasıl soyulur?

İLİŞKİLİ HABER

Soğan pratik yolla nasıl soyulur?
Nar nasıl muhafaza edilir ve nasıl saklanır?

İLİŞKİLİ HABER

Nar nasıl muhafaza edilir ve nasıl saklanır?
Ponponlu bere ve atkı nasıl yapılır? Pratik yapımları

İLİŞKİLİ HABER

Ponponlu bere ve atkı nasıl yapılır? Pratik yapımları

BİR YORUM YAPIN 0