Nar nasıl muhafaza edilir ve nasıl saklanır?

Narın kış aylarında tüketilmesinin en önemli nedeni C vitamini içeren şifa kaynaklı bir meyve olmasıdır. Narı saklamak için pratik yöntemleri sizler için derledik.

Nar kolay bozulabilen bir meyve türüdür. Siyahlaşma ve kabuğunda katılaşma olduğunda bozulmaya yüz tuttuğunu anlayabilirsiniz. Kan yapan meyvelerden biri narı saklamanın püf noktalarını sizler için hazırladık.

Peki, nar saklamanın püf noktaları nelerdir?

- Narı ortadan kesiniz ve tanelerini ayırınız. Tanelerini hava almayan bir kaba yerleştiriniz. Dondurucuda 2 veya 3 ay kadar saklayabilirsiniz.

- Çürümekte olan narın suyunu sıkınız. Pet şişelere koyarak derin dondurucuda saklayınız. Kullanacağınız kadarını alıp hemen dondurucuya koymanızı öneriyoruz.

- Tüm narı kabuğuyla yıkayınız. Sonra iyice kurulayınız. Sonra bir poşetin içine koyunuz. Ama havasını alınız. Poşetin içerisine hava girerse narınız bozulabilir. Daha sonra buzlukta saklayınız. 1 veya 2 hafta süresince saklayabilirsiniz.

- Narı ev ortamında saklamak için ise iri boyutta ve sert olanları tercih ediniz. Kiler gibi karanlık ve nemden uzak ortamlarda saklamanızı öneririz. Ayrıca hasır sepetin içerisine koymanız uzun ömürlü bir saklama sürecini sağlayacaktır.  

Panço örgüsü nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Panço örgüsü nasıl yapılır?
Soğan pratik yolla nasıl soyulur?

İLİŞKİLİ HABER

Soğan pratik yolla nasıl soyulur?

BİR YORUM YAPIN 0