İpli perde bakımı ve temizliği nasıl yapılmalıdır?

İp perdelerin bakımı ve yıkanma stili diğer perdelerden kesinlikle farklı olmalıdır. İp perdelerin direkt olarak makineye atılmadan nasıl bir yıkama yöntemi uygulamanız gereken yöntemleri sizler için derledik.

En hassas perde modeli olan ip perdelerin bakımı gelişi güzel yapılmamalıdır. Üzerindeki tozları almak için kesinlikle elektrik süpürgesi kullanmamanız tavsiye edilir. İp perdeler yapısı gereği deforme olmaya müsait olduğundan birbirine dolanma ve karışık durma tehlikesi yaşayabilir. Uzun süre kullanım için ip perde bakımı nasıl yapılmalıdır? İp perde bakımı ve temizliğinde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

İp perde bakımı hakkında bilinmesi gerekenler:

- İp perdeleri direkt çamaşır makinesine atmadan perdeyi eşit parçalara ayırarak bağlayınız.

- Makineye atacağınız ipler farklı renklerde ise birbirine boya bulaştırmayacak yapıda olup olmadıklarına dikkat ediniz.

- Bağladığınız ip perdeleri bir file çantasının içine yerleştiriniz. Yıkama poşetinin içerisine de koyabilirsiniz.

- Yıkama poşeti veya file çantası eviniz olmayan birer malzeme ise ip perdeleri yastık kılıfının içerisine koyarak da çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. (yastık kılıfının ağzını sıkı bir şekilde bağlayınız)

- İp perde ile başka bir eşya yıkamayınız. İp perdenin yapısını bozmaya neden olabilirsiniz.

- İp perdeleri yıkarken çamaşır makinesinin içerisine yeteri kadar deterjan koyunuz.

Püf noktası: Çamaşır makinesinde perde yıkama ayarı yoksa 30 derecelik yıkama ayarlayınız ama kesinlikle sıkma işlemi yaptırmadan perdeleri yerine asıp sallandırarak kurumasını sağlayınız.

Çürük elmalar nasıl değerlendirilir?

İLİŞKİLİ HABER

Çürük elmalar nasıl değerlendirilir?
Ev dekorasyonunda Neoklasik modası

İLİŞKİLİ HABER

Ev dekorasyonunda Neoklasik modası

BİR YORUM YAPIN 0