Ekmeklerin bayatlayıp küflenmemesi nasıl sağlanır?

Ülkede en çok tüketilen gıda ekmekler olduğu gibi en çok israf edilen gıda listesinin en baş köşesinde yerini alıyor. Oldukça fazla tüketilen ekmekler neredeyse mutfakların olmazsa olmazıdır.

Ekmek, doyurucu özelliği olması ile her türlü yemek ile tercih edilen bir besin olabiliyor. Kalabalık veya çekirdek ailelerde çok fazla ekmek çeşitlerinin alınması söz konusunda ekmeklerin gün aşırı tüketimi ve israfı göz çarpıyor. Ekmek tasarrufu yapmak adına yenmeyen ekmeklerin ertesi günler için nasıl saklanacağı konusunda fikir sahibi olmanız açışından sizlerle yapmanız gereken bazı püf noktaları sunuyoruz. Ekmeklerin bayatlayıp küflenmemesi için hangi adımlar izlenmelidir?

EKMEKLERİN BAYATLAMAMASI İÇİN:

- Ekmeği alırken taze çıkıp çıkmadığından emin olunuz. İhtiyacınız kadar ekmek alınız. Her zaman arta kalan ekmeklerin bayatlayacağını hatırlayınız.

- Ekmeğin kuruyup bayatlamasına neden olmamak için sakladığınız yerin açık alan olmamasına ayrıca dikkat ediniz. Ağzını mutlaka kapatınız.

- Ekmeğin kabuğunu koparıp yemeniz çabuk bayatlamasına neden olabilir. Ekmek sıcakken kabuğunu koparmaktan kaçınınız.

- Ekmeği dilimleyerek tüketirseniz bayatlamasına engel olduğunuz kadar tazeliğini korumasını sağlamış olabilirsiniz.

- Ekmeğin bayatlamaması için sakladığınız yere (dolabın içi ve benzeri) bir miktar tuz serpiniz. Bu sayede ekmeklerin bayatlamasına engel olabilirsiniz.

EKMEĞİN KÜFLENMEMESİ İÇİN:

- Ekmeğin tazeliğini koruması için ekmekleri poşetleyerek buzlukta saklayınız. Yemeden önce (45 dakika önce) ekmekleri buzluktan çıkartınız biraz mülayim hal aldıktan sonra ekmekleri ısıtınız aynı tatta ve ilk fırından çıkmış gibi olacaktır.

- Ekmekleri nemli ortamda saklamanız her zaman küflenmesi için onlara yol açmanıza neden olmaktadır. O halde ekmeklerinizi nemli ortamda saklamamaya özen gösteriniz.

Sepet içerisinde ekmekleri saklıyorsanız o sepetin içerisini az miktarda sirke katılmış bir bezle silebilirsiniz. ( az miktarda olması sirke kokusunun ekmeklere işlememesi için) Sirke bayatlamaması için bir çözüm yolu olabilir.

Canan Karatay'a para cezası şoku

İLİŞKİLİ HABER

Canan Karatay'a para cezası şoku
Ahşapın üzerindeki beyaz lekeler nasıl yok edilir?

İLİŞKİLİ HABER

Ahşapın üzerindeki beyaz lekeler nasıl yok edilir?

BİR YORUM YAPIN 0