Ahşapın üzerindeki beyaz lekeler nasıl yok edilir?

Ahşapın yapısı gereği, hassas bir dokusu vardır. Bu dokunun hasar görmesine neden olan en büyük faktör ise ısıdan kaynaklandığı görülmektedir.

Ahşap, oldukça yaygın kullanılan bir mobilya çeşitidir. Kullanım sırasında birçok ahşap türleri hassasiyetinden dolayı ısıya maruz kalan bölgelerinde beyaz lekeler oluşmaktadır. Bu lekeleri çıkarmak için belli başlı çözüm yollarına gidilse de olumsuzluklarla sonuçlanan zor bir süreç yaşanabilir. Peki, ısıya maruz kalan ahşap üzerindeki beyaz lekeler nasıl giderilir? Beyaz lekeleri çıkarmanın en kolay yöntemi nelerdir? Bu soruların yanıtlarını sayfamızın içeriğinde bulabilirsiniz.

AHŞAPIN ÜZERİNDEKİ BEYAZ LEKELER NASIL GİDERİLİR:

- Öncelikle, ihtiyacınız olan temel malzeme bir limon kolonyası ve bir adet çakmak olacaktır. Limon kolonyasını beyaz lekenin üzerine dökünüz. Kolonyanın üzerine çakmak çakınız. Bir kaç saniye içerisinde lekenin kaybolduğunu göreceksiniz. O sırada temiz bir bezle alevi söndürünüz ve bez ile bölgeyi temizlemeniz yeterli olacaktır.

- Nemli bir bezi veya havluyu beyaz lekenin üzerine koyunuz. Havlunun üzerinde buharlı ütüyü gezdiriniz. Belli bir süre sonra lekeden eser kalmadığını göreceksiniz.

- Saç kurutma makinesini düşük ayarda çalıştırınız. Lekenin olduğu bölgeye dairesel bi şekilde üzerinde gezdiriniz. Bir süre sonra  lekenin yavaş yavaş kaybolduğunu göreceksiniz.

- Bu yöntemde ihtiyacınız olan beyaz bir diş macunu (jel olmasın) ve kuru bir bezdir. Lekenin olduğu bölgeye diş macununu sıktıktan sonra parmak yardımı ile lekenin olduğu bölgede macunu yayınız. 30-40 saniye bekledikten sonra bez yardımı ile silmeye başlayınız. Lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.

Ekmeklerin bayatlayıp küflenmemesi nasıl sağlanır?

İLİŞKİLİ HABER

Ekmeklerin bayatlayıp küflenmemesi nasıl sağlanır?
Kişisel bakım malzemeleri nasıl dezenfekte edilir?

İLİŞKİLİ HABER

Kişisel bakım malzemeleri nasıl dezenfekte edilir?

BİR YORUM YAPIN 1

Sidar 1 yıl önce

Masa beyaz leke oldu bu sefer napcam ?