Timsah pulu örgü nasıl yapılır? Timsah derisi, balık pulu örgü yapımı

Örgü modelleri arasında oldukça şık duran örgü modeli timsah pulu tüysüz iple örülmesi nedeniyle hem terletmez hem de batma yapmaz. Soğuk havalarda rengarenk yapabileceğiniz timsah pulu örgü kazakla sevdiklerinizle keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Peki timsah pulu örgü nasıl yapılır? İşte zengin görünümlü olan bu timsah pulu modelinin yapılışı...

Timsah pulu örgü modelini çanta, patik, şal, bere ve daha bir çok yerde kullanarak sevdiklerinize çok güzel şeyler örebilirsiniz. Timsah pulu model düz örgülerden ziyade kat kat verdiği görünüm nedeniyle hacimli ve boyutlu bir örgü modeli olarak muhteşem örgü modelleri arasında yer alıyor. Farklılık isteyen, farklı işler ve tasarımlar ortaya çıkartmak isteyen kadınların çok seveceği timsah pulu modelini tek renk ip kullanımı yerine iki veya daha fazla ip rengi ile muhteşem örgüler yapabilirsiniz. Hatta her dilimi farklı renk yapan çok uç örgü modelleri de bulunuyor. Bu teknik ile atkı, bere, bebek yeleği, bebek patiği, bebek battaniyesi gibi yüzlerce örnek yapılabilirsiniz. Son zamanlarda kadınların en fazla tercih ettiği timsah pulu örgü modeli modern görünümü kadar 80'li modasını da anımsatıyor. Yapımı pratik ve kolay olması nedeniyle tercih edilen bu model, her yaştan kesimin de giyeceği bir stil olarak da beğeniliyor. Timsah pulu modeli yapımında püf noktalar nelerdir? En pratik timsah pulu örgü nasıl yapılır? Haberimizin içeriğine göz atınız.

Tığ işi çilek kazak modeli nasıl yapılır? Tığ ile pratik çilek kazak modeli yapılışıİLİŞKİLİ HABERTığ işi çilek kazak modeli nasıl yapılır? Tığ ile pratik çilek kazak modeli yapılışı

timsah pulu örgü nasıl yapılır

timsah pulu örgü nasıl yapılır

- İlk sırada, 1 kenar ilmek, 1 ilmek ters, bir sonraki ilmeği iplik öne gelecek tarzda ters örer gibi örmeden alınız. (görünümü 2 ilmek halini alacak) 1 ilmek ters yaptıktan sonra sırayı takiben sıra sonuna kadar bu şekilde örmeye devam ediniz ve 1 kenar ilmek ile bitiriniz.

örgü timsah modeli nasıl yapılır

örgü timsah modeli nasıl yapılır

- İkinci sırada, 1 kenar ilmek,1 ilmek ters, sıradaki ilmeği iplik önde olacak halde ters örer gibi örmeden alınız. (görünümü 3 ilmek halini alacak) 1 ilmek ters yaptıktan sonra sırayı takiben sıra sonuna kadar bu şekilde örmeye devam ediniz ve 1 kenar ilmek ile bitiriniz.

- Üçüncü sırada, 1 kenar ilmek,1 ilmek ters, sıradaki ilmeği bir önceki sıralarda olduğu gibi örmeden alınız (görünümü 3 ilmek halini alacak) düz olarak birlikte örün, 1 ilmek ters yaptıktan sonra sırayı takiben sıra sonuna kadar bu şekilde örmeye devam ediniz ve 1 kenar ilmek ile bitiriniz.

en kolay pullu örgü

en kolay pullu örgü

Dördüncü sırada 1 kenar ilmek,1 ilmek düz, 1 ilmek ters yaptıktan sonra sırayı takiben sıra sonuna kadar bu şekilde örmeye devam ediniz ve 1 kenar ilmek ile bitiriniz.

Püf noktası: Bundan sonraki sıraları 1. ve 4 sıraları takip ederek örgü işleminizi istediğiniz boyuta gelene kadar devam ettirebilirsiniz.

İŞTE TİMSAH PULU ÖRGÜ;

BİR YORUM YAPIN 0