Tığ işi çilek kazak modeli nasıl yapılır? Tığ ile pratik çilek kazak modeli yapılışı

Sonbahar ve kış aylarında en çok yapılan hobiler arasında yer alan örgü örmede birbirinden farklı modeller eklenmeye devam ediyor. Şimdi de sizlere genellikle kazaklarda ve atkılarda kullanılan tığ işi çilek kazak modeli örgüsünün yapımı anlattık. İşte sizlere tek parçada örüp bir kerede biten, yakadan başlamalı, kayık yaka kazak modelinin adım adım yapılışı...

Kış aylarında içinizi ısıtacak örgü kazak, hırka, yelek, şapka ve patikler en önemli giysiler arasında yerini alıyor. Hayatımıza yerleşen ve yeni trendlerle birlikte el işi örgüler son zamanlarda kazak modellerinde de moda olmaya devam ediyor. Sonbahara girdiğimiz bu aylarda mağazalarda yerini alan örgü modellerini aslında kendi zevkinize göre evde çok kolay bir şekilde kendiniz yapabilirsiniz. Bunun için, yapmanız gereken tığ ve iplik olmak olacaktır. Örgü örmeye kolay şekillerle başladığınızda kısa süre içerisinde çilek modelli kazak modelini de rahatlıkla üstesinden gelip yapabilirsiniz. Çeşitli renkte ipler ve boncuklar kullanarak süslenen örgü modelleri, soğuk günleri kolayca atlatıp tarzınıza yeni bir soluk getirmek için iyi bir fırsat olabilir. Siz de evde geçirdiğiniz boş vakitleri aynı zamanda iyi bir meditasyon kaynağı olan el işleriyle değerlendirmek istiyorsanız, haberimize göz atabilirsiniz.

Haroşo bebek yeleği nasıl örülür? En kolay haroşo bebek yeleği yapımı...İLİŞKİLİ HABERHaroşo bebek yeleği nasıl örülür? En kolay haroşo bebek yeleği yapımı...

Tığ işi çilek kazak modeli yapımı

Tığ işi çilek kazak modeli yapımı

TEK PARÇADA ÖRÜP BİR KEREDE BİTEN TIĞ İŞİ ÇİLEK MODELİ KAZAK YAPIMI

Malzemeler:

- 6 adet Kırmızı renk el örgü ipi

- 3.5 mm tığ

çilek model kazak nasıl örülür

çilek model kazak nasıl örülür

Yapılışı:

- Çilek modeli örgüsünde modeli uygulamak ve bir motifin çıkması için 15 ilmek atmanız gerekiyor. Modelin kurulması için 152 ilmek şeklinde ayarlanması gerekiyor

- Kol için 62 zincir çekip üzerine ikili trabzon çekilmesi gerekiyor. Bu model tamamen ikili trabzandan oluşuyor. Tığ işi lastik yapmak için üzerine zincirleri çekin. İkili trabzanları doldurduktan sonra ilk trabzanın üzerine zincir çekerek çıkın. Aralardan alıyorsunuz. Sıra sonuna kadar aynı şekilde devam edin. Sra sonunda en baştaki trabzanın sonuna batın. Bu şekilde 4 sıra olacak şekilde ilerlemeye devam edin.

- 4 sıra lastiği ördükten sonra modeli kurmaya başlayın. Hep ikili trabzan çekilecek şekilde ilerleyin. 4 tane ikili trabzan yapın. İki zincir çekin ve tığa dolayın. 3 tane trabzanı atlayıp dördüncüye batırın. Bu işlemi böyle tekrarlayın. Daha sonra yanına 8 tane zincir çekin. Şimdi yine 2 zincir 4.ye batarak 8 tane trabzon yapın. Böylece model ortaya çıkacaktır. 

- Yavaş örerek çilek modelini çıktığını göreceksiniz. Kollarını da aynı şekilde ördükten sonra iğne iplik yardımıyla birleştirebilirsiniz.

İşte bu kadar...

en kolay örgü modelleri

en kolay örgü modelleri

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Aysun Keskin 1 yıl önce

Cok Guzel Modeller Tesekkur Ederim

Toplam 2 beğeni