Geri dönüşüm nasıl yapılır?

Geri dönüşüm son zamanlarda önemli bir ihtiyaç olarak hayatımızda yerini alıyor. Doğru bir bilgilendirilme ile tasarruflu olmanın yollarının geri dönüşüme hayat vermekten geçtiğini kavrayabiliriz. İşte, geri dönüşümü nasıl sağlamanız gerektiği ile alakalı bilgiler...

Evde geri dönüşüm eksiliği denince akla gelen, kullanılmayan eşyaların bir kenarda durması veya çöpe atılmak üzere göz ardı edilmesi geliyor. Bu nedenle geri dönüşüm için gerekli olan birkaç pratik çözümü sizleri bilgilendirmek için destek amaçlı sunuyoruz. Peki, evde geri dönüşüme katkıda sağlamak için neler yapılmalıdır? Geri dönüşüm için hangi yollar izlenmelidir? Bu haberimiz için sayfamızın içeriğine göz atınız.

EVDE GERİ DÖNÜŞÜM NASIL YAPILIR?

- Kullanılmayan uzun kollu tişörtleri pratik bir dikiş ile laptop kılıfı veya bez çanta olarak kullanabilirsiniz.

- Salça teneke veya cam kavanozunu bittiğinde atmak yerine saksı olarak kullanabilir veya kavanozu mumluk olarak değerlendirebilirsiniz.

- Kullanılmayan saç fırçasını atmak yerine halı, yünlü mont veya battaniye temizliği için kullanabilirsiniz.

- Kağıt ve benzeri malzemeleri atmak yerine yanacak bir malzeme olarak değerlendirebilir hem ısınmanızı sağlamış hem de geri dönüşüme katkıda sağlamış olursunuz.

- Plastik bardak, kaşık, çatal ve tabakları atmak yerine onları farklı amaçlar için kullanabilirsiniz. Örneğin; plastik kaşıkları veya çatalları boyayarak mutfakta aksesuar olarak kullanabilirsiniz.

- Metal bir eşyayı saksının içerisine gömerseniz, çiçek toprağa karışan o metaldan vitamin alır. Böylelikle metal eşyanın geri dönüşümüne katkı sağlamış olurken bitkinin vitamin ihtiyacını karşılamış olabilirsiniz.

İşlenmiş besinleri anlamanın püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

İşlenmiş besinleri anlamanın püf noktaları
Evde kavanozdan mumluk yapımı...

İLİŞKİLİ HABER

Evde kavanozdan mumluk yapımı...
Sahte pırlanta nasıl anlaşılır?

İLİŞKİLİ HABER

Sahte pırlanta nasıl anlaşılır?

BİR YORUM YAPIN 0