Sahte pırlanta nasıl anlaşılır?

Birkaç yüzü folyasız halde yontulmuş ve parlak görünümündeki elmaslara pırlanta adı verilir. Şu an günlük yaşamımızda sahte pırlanta satıcı bir hayli çoğalıyor. Sizleri sahte pırlantaları anlamanın belli başlı püf noktaları ile baş başa bırakıyoruz.

Pırlanta adı ve görünümü altında satılan bir çok taş mevcut olmakla beraber anlaşılması oldukça güç olan pırlantalar vardır. Günümüzde kimyaları ile oynanan bu tarz sahte takılar ve taşlar dolu olduğu gibi gerçek olanlarını da kolaylıkla bulabilirsiniz. Bunu anlamanızın belli başlı noktaları vardır. Sahte pırlanta nasıl anlamanın püf noktaları nelerdir?

SAHTE PIRLANTA NASIL ANLAŞILIR?

İmitasyon, gerçek pırlantalardan çok daha az parlaklık gösterir. Pırlantalar oldukça fazla bir kırılma payı vardır. Bu nedenle içinde geçen ışığı sertçe eğerken elde edeceği parlaklığı ölçen bir parlaklık testi yapabilirsiniz.

- Bir diğer yöntem şeffaflık testi için öncelikle, pırlantanın temiz olmasına dikkat ediniz. Daha sonra pırlantayı sivri kısmı yukarı getirerek bir gazetenin üzerine bırakınız. Gerçek bir pırlanta ise kelimeleri net göremeyeceğinize işarettir. Aksine kelimeler biraz buğulu bir şekilde görünecektir.

pırlanta netlik ayarı

pırlanta netlik ayarı

Bir pırlantanın yansımaları gri tonları civarındadır. Gerçek pırlantalar, sahte pırlantaların tersine, tüm yönlerinden yansıma yaparlar. Yansıma testi sayesinde bunu anlayabilirsiniz.

- Gerçek bir pırlanta, yüksek ayarda altın ya da kaliteli  bir platin üzerine monte edilmelidir. Yüzük malzemesi testi yaparak da pırlantanın sahte veya gerçek olduğunu anlayabilirsiniz.

Pırlantayı suya koyarak su testinden geçirebilirsiniz. Suyun yüzeyinde kalırsa sahtedir. Gerçek pırlanta her zaman dibe batacaktır.

- Eğer bir pırlanta görünümündeki eşya çizikler ile doluysa sahte olduğunu anlayabilirsiniz.

- Pırlanta uzun süre buğu tutmayan bir maddedir. Buğuya maruz bırakıp bekleyiniz eğer 5 saniyeden fazla buğu tutarsa sahte olduğunu anlayabilirsiniz.

Geri dönüşüm nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Geri dönüşüm nasıl yapılır?
Kelebek örgü modeli nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Kelebek örgü modeli nasıl yapılır?
Koltuk örtüsünün kaymaması için ne yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Koltuk örtüsünün kaymaması için ne yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0