Kelebek örgü modeli nasıl yapılır?

Kazak gibi kıyafetlerde oldukça yoğun kullanılan bir diğer örgü modeli de kelebek örgü modelidir. Kelebek modeli hem pratik hem de oldukça dolgun görünen bir modeldir.

Kelebek modeli son zamanlarda oldukça tercih edilen bir örgü modeli olmuştur. Özellikle 2019'a girdiğimiz zamanlarda trend olarak gösterilen bu örgü modelin herkesin tercihi olduğu bilinmektedir. Peki, kelebek örgü modeli nasıl yapılır? Kelebek örgünün yapımı sırasında nelere dikkat edilmelidir? Bu örgü modelinin anlatımı için sayfamızın içeriğine göz gezdiriniz.

KELEBEK ÖRGÜ MODELİ ANLATIMI

- Öncelikle yapmanız gereken kenar ilmekten aldıktan sonra 5 ilmeği örülmeden sağ şişe almanız olacaktır.

İpliği 5 ilmeğin önünden arkaya doğru getiriniz. Daha sonra 5 ilmeği düz örünüz, tekrar 5 ilmek örmeyip bu iplikleri arka tarafa dolayınız. Bu işlemi üst üste 3 kez olmak üzere tekrar ediniz.

kelebek örgü modeli

kelebek örgü modeli

Örgünün arka kısmında tüm ilmekler ters örgü şeklinde örülürken , boşa aldığınız 5 ilmeğin ortasını sağ şiş yardımıyla doladığınız ipliklerle toplayınız.

- Daha sonra 5 ilmek orta kısımdaki ilmekle beraber alırsanız şekli oluşturmanıza fayda sağlayacaktır. Ortadaki ilmeği ise ter örgü şeklinde örünüz.

kelebek örgü

kelebek örgü

Püf noktası: Kelebek deseni her 4 sırada bir defa örgülerin arasında uygulanırsa çapraz bir görsellik elde etmiş olabilirsiniz.

Sahte pırlanta nasıl anlaşılır?

İLİŞKİLİ HABER

Sahte pırlanta nasıl anlaşılır?
Eskimiş silikon nasıl çıkarılır?

İLİŞKİLİ HABER

Eskimiş silikon nasıl çıkarılır?

BİR YORUM YAPIN 0