Deterjan seçerken nelere dikkat edilir?

Çamaşırların arzu edilen temizliğin elde edilmesi kullanılan deterjanın kalitesine bağlıdır. Bazı deterjanlar oldukça hoş ve kalıcı koku sağlar ama temizlik konusunda iyi olmayabilir. Hangi deterjanın nasıl seçilmesi konusunda sizlere bilgi sunuyoruz.

Deterjan satın alırken, dikkate almanız gereken ayrıntı  kumaşınızın türüdür. Her deterjanın her  türlü kumaşı temizlenmesi beklenemez. Öyle ki bazı deterjanlar farklı türdeki ürünlere hasar verebilir. Peki, çamaşır deterjanı seçerken nelere dikkat edilir? Hangi tür deterjanlar giysiler için gönül rahatlığıyla kullanılabilir?

çamaşır yıkama

çamaşır yıkama

DETERJAN SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLİR?

- Kullandığınız deterjanın kalitesini durulanma aşamasında herhangi bir sorun yaşamıyorsa anlayabilirsiniz. Kolaylıkla durulanmayan deterjanlar kalitesiz olabilir.

Soğuk veya sıcak ayarda veya el ile yıkamalarda suyun değeri veya ısısı deterjanın temizleme seviyesini etkilememeli böyle olduğu taktirde deterjanın kalitesiz olduğunu anlayabilirsiniz.

kaliteli deterjan

kaliteli deterjan

- Kaliteli bir deterjan sert, kireçli hatta yağmur suyu gibi bulanık görünen her türlü suda kolaylıkla erime durumunda olmalıdır.

- Deterjanı yağlı bir giysinin veya kumaşın üzerine koyduğunuzda yağlar parçalanmak yerine olduğu gibi duruyorsa deterjanın kalitesiz olduğunun göstergesidir.

Nefis çıtır börek tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Nefis çıtır börek tarifi
Delik ve çatlak küvet nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Delik ve çatlak küvet nasıl temizlenir?
Dekorasyonda sezon trendi: Vişne çürüğü

İLİŞKİLİ HABER

Dekorasyonda sezon trendi: Vişne çürüğü

BİR YORUM YAPIN 0