Kışa dayanaklı çiçekler hangileridir?

Kış mevsiminde soğuğa karşı dayanıklı olan çiçekleri yetiştirmeniz için hangi türde çiçekler almanız gerektiğiyle alakalı bilgi edinmeniz gerekebilir. Rengarenk ve oldukça havalı duran çiçeklere kış aylarında da rahatlıkla evinizde bakmanız için pratik önerileri sizler için sunuyoruz.

Bazı çiçekler soğuğu sever ve yapısı gereği dayanıklılığını korumaya devam eder. Güneş ışınlarından çok hoşlanmayan ve genellikle kapalı havaları seven çiçekler, suya çok ihtiyaç duymayan özellikleriyle bilinmektedir. Çiçek tutkunlarına özel kış aylarında rahat bakılacak çiçek listelerini sizler için derledik. Kış çiçekleri nelerdir? Kışın kolay bakımı olan çiçekler hangileridir? Aşağıdaki çiçeklere göz gezdiriniz ve evinizin ortamına en uygun olanını tercih ediniz...

kış bitkileri

kış bitkileri

KIŞA DAYANIKLI ÇİÇEKLER NELERDİR?

Çuha çiçeği

Çuha çiçeği

Çuha, soğuk havayı seven kış ayına özel evde beslenen nadide çiçeklerden biridir. Çiçeklenme özelliğini soğuk havalarda gerçekleştirir. Yoğun olmayan güneş ışınlarını sever. Çuha çiçeği beslemek isterseniz geniş saksılarda yetiştiriniz. Renk seçeneği fazla olan bu çiçekler nemli toprağı sevmesi nedeniyle çok su vermeyiniz.

Atatürk çiçeği

Atatürk çiçeği

Latin kökenli Atatürk çiçeği, kış aylarında bakımı çok rahat bir bitkidir. En belirgin özelliği, yapraklarına karartma işlemi yapıldığında kızı hale dönüşmesidir. Küçük sarı renkte olan çiçekleri yaprakların arasında gizlendiğinden yaprakları çiçek olarak karıştırılmamalıdır. Atatürk çiçeğini beslemek isterseniz nemli ortamlarda bulundurunuz. Çiçek açtığında çok fazla su vermeyiniz. Direkt olarak güneş ışığına maruz bırakmayınız.

Çam Ağacı

Çam Ağacı

- Çam ağacı yapraklı bir bitki olduğundan kışa dayanıklıdır. Çam ağacının özellikleri ve bakımı hakkındaki detaylı bilgiler için tıklayınız.

siklamen çiçeği

siklamen çiçeği

Kış aylarında bakımı zor olmayan ve sizi yormayan bir diğer çiçek Siklamen’dir. Uzun ömürlü olarak bilinir ve soğanlı bir bitki yapısına sahiptir. Yaprakları kalp şeklini almıştır. Siklamen çiçeğini beslemek için çiçeği serin ortama koymanız gerekmektedir. Yapraklarına su değdirmemeye dikkat ediniz. Rengarenk bir çiçek olduğundan evinizde oldukça estetik duruş sağlayacaktır.

Kokina

Kokina

- Kış aylarında terasta bakımdan uzak tutunuz. Çok aşırı soğuk ve sıcaktan uzak tutunuz. Çocukları ve hayvanları bu bu bitkiden uzak tutunuz. Yeteri miktarda su veriniz. Aşırı su ölmesine neden olmaktadır. Süs bitkisi olmasına karşın, nazik davranarak bakımını üstlenmeye özen gösteriniz.

Pratik bez bebek nasıl yapılır? Evde en güzel ve kolay ten çoraptan oyuncak bebek yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Pratik bez bebek nasıl yapılır? Evde en güzel ve kolay ten çoraptan oyuncak bebek yapımı

BİR YORUM YAPIN 0