Siyah zeytinin fazla tuzu nasıl alınır?

Kandaki fazla kolesterolü gideren, kan basıncını kontrol eden ve antioksidan olarak hücreleri koruyan zeytinin aşırı tuza maruz kalması tüketimi güçlendirdiği gibi tadın kalitesini de olumsuz etkiler.

Kemikleri güçlendiren, karaciğeri koruyan, kabızlığa engel olan zeytin pankreas kanserine yakalanmayı da önler. Tuzlu olan zeytinleri tuzundan arındırmak ve tadındaki kaliteyi artırmak için yapılması gereken bazı püf noktalar vardır. Tuzlu zeytinler nasıl tatlandırılır? Tuzlu zeytinlerden tuz oranı nasıl azaltılır? 

zeytinin tuzu nasıl arındırılır?

zeytinin tuzu nasıl arındırılır?

ZEYTİNİN TUZU NASIL ARINDIRILIR?

Geniş bir kabın içerisine ılık su koyunuz. Bir miktar limon sıkınız. Siyah zeytinin tuz miktarına göre ılık suyun içerisinde bekletiniz. 

- Zeytini suda beklettiğiniz ve hala daha tuzunda değişiklik olmayan zeytinler için hamur işi malzemesinde kullanabilirsiniz. Ekstra tuz atmanıza gerek kalmayacaktır.

tuzlu zeytin nasıl tatlandırılır?

tuzlu zeytin nasıl tatlandırılır?

- Tuzlu siyah zeytinleri yemeden bir gece önce sirkeli su içerisinde kalmasını sağlayınız. Oldukça gerekli olan bu yöntemi ve kısa bir süre sonra tuzun kaybolmasında etkili olduğunu göreceksiniz. Sirkenin kokusunun arınması için ise bol su ile yıkayınız.

Derin bir kaba zeytinleri koyunuz üzerine ılık su ilave ediniz ve bir orta boy şeklinde doğradığınız patatesi dilimlerini kabın içerisine ilave ediniz. Bir süre bekleyiniz. Daha sonra zeytinleri yıkayarak tüketiniz.

Ahududu örgü en kolay nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Ahududu örgü en kolay nasıl yapılır?
Evdeki ısıtıcıların güvenli kullanım koşulları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Evdeki ısıtıcıların güvenli kullanım koşulları nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0