Bulaşık makinesine atılmaması gereken eşyalar

Mutfaktaki temel ihtiyaçlar baz altında alınarak belli başlı çözümler sayesinde korunurken aynı zamanda da uzun ömürlü ve konforlu olması için sizlere bu yöntemleri derledik.

1950 yıllarından itibaren bulaşık makineleri gündelik yaşamda adını duyurmuş ve insanlarının güvenini kazanmıştır. Son zamanlarda bulaşık makineleri, ev hanımları dahil olmak üzere çalışan bayanlar tarafından da oldukça rağbet görmektedir. Bulaşık makinelerinde yıkama sırasında hangi ev aletlerinin makinede yıkanmasına engel olunması gerekir? Bulaşık makinesinin bozulmaması için ne yapılmalıdır? Bulaşık makinesinin uzun ömürlü kullanımı için haberimizin ayrıntıları için ayrıntılara göz atınız...

Bulaşık makinesine atılmaması gerekenler

Bulaşık makinesine atılmaması gerekenler

BULAŞIK MAKİNESİNDE YIKANMAMASI GEREKEN EŞYALAR

- Tahta kaşık, çatal ve benzeri ahşap kesme tahtası gibi eşyaları bulaşık makinesinde yıkarsanız. Tahta ve ahşabın belli bir süre sonra renk değiştirmesine ve solmasına neden olabilirsiniz. Bu nedenle bu yapıdaki mutfak eşyalarınızı klorlu ağartıcı ve su karışımından yararlanarak kullanımını sağlamanızı öneriyoruz.

- Alüminyum mutfak gereçleri kesinlikle bulaşık makinesinde yıkanmaması gereken bir diğer eşyadır. Makineden çıktıktan sonra renk bozulmasına maruz kalacak alüminyum aynı işlevi görmekte zorluk yaşayacaktır.

- Antika ve kristal yemek takımlarını bulaşık makinesinde yıkarsanız hem değerinden kaybolmuş olacak hem de kaliteli ve zengin görünüm yerine mat ve soluk bir görünüm elde edecektir.

Bulaşık makinesi bakımı yöntemleri

Bulaşık makinesi bakımı yöntemleri

- Bakır mutfak gereçlerini bulaşık makinesinde yıkamanız bakırların parlaklığını kaybederek matlaşmasına neden olacaktır.

- Dökme demir tava gibi modelleri bulaşık makinesinde yıkadığınızda işlevselliğini yitirecektir. Bu nedenle ılık bir suyla sade sabun kullanarak yıkayabilirsiniz.

- Rende, sarımsak sıkıcı gibi malzemelerde artıklar kaldığı için bulaşık makinesinin artıkları çıkarmasında ekstra bir güç harcamasına neden olabilir. Bu tip eşyaları elinizde yıkamanız önerilir.

- Termos tipi eşyaları mutlaka elinizde yıkayınız. Bulaşık makinesine atmayınız. Özelliğini kaybetmesine sebebiyet verebilir.

Sezonun trend bebek odası dekorasyon ürünleri

İLİŞKİLİ HABER

Sezonun trend bebek odası dekorasyon ürünleri
Ankara'da mangal yakılacak yerler

İLİŞKİLİ HABER

Ankara'da mangal yakılacak yerler

BİR YORUM YAPIN 1

Nihi 5 yıl önce

E ne koyacaz ozaman hic kullanmayalim