Evin ahşap zeminine zarar veren hareketler

Ahşap yer döşemelerini yeni alınmış gibi gösterebilmeniz için dikkatli olmanız gerekmektedir. Belirli aralıklarla yapılan birkaç hataya engel olursanız, ahşap yer döşemelerini ilk günkü gibi kusursuz kullanabilirsiniz.

Ahşap zemin yüzeyini uzun süre için koruma altına almanız durumunda yapısına aykırı gelecek cisimlerden uzak tutmanız gerekmektedir. Uygun olmayan uygulama veya malzemeleri yüzeyden uzak tutmanız gerekmektedir. Bu sayede, ahşap yüzeylerin ömrünü uzatmış olabilirsiniz. Ahşap yüzeyler için yapılmaması gereken hareketler ve uygulamalar nelerdir? Haberimizin detayları için içeriğe göz atınız.

Ahşap zemin

Ahşap zemin

DOĞRU AHŞAP KULLANIMI NASIL OLMALIDIR?

- Dönen başlıklı elektrik süpürgelerini ahşap yüzeylerden uzak tutunuz. Dönme özelliği nedeniyle yer döşemenin çizilmesine neden olabilir ve döşemede kalıcı hasarlar oluşturabilir.

- Ahşaplar yerleri silerken zemini ıslak bırakmayınız. Bezin iyice sıkıldığından emin olunuz. Islak zemin rutubeti de beraberinde getirebilir ve yüzeyin bozulmasına yol açabilir.

- Temizlik sırasında aşırı kimyevi temizlik malzemesi kullanılmamalıdır. Temizlik ürünleri genelde orijinal olan herhangi bir bölgeyi zayıflatarak iyileşmesine yardımcı oluyor. Zamanla bölgenin yapısı zayıfladığından eski kalitede olmamasına neden olabilir.

Ahşap yüzeylerin bakımı

Ahşap yüzeylerin bakımı

- Halı kaydırmaz kullanmak isterseniz kauçuk malzemeden yapılmadığına dikkat ediniz. Kauçuk ahşabın parlaklığını alabilir ve matlaşmasına yol açar.

- Ahşap yüzeyin direkt güneş ışınlarına maruz kalmasına engel olunuz. Güneş ışınları yüzeyin rengini değiştirir.

- Ahşap yer yüzeyine sivri cisimleri değdirmeyiniz. Ucu keskin ve sivri objeler yüzeyin çizilmesine ve ciddi hasarlar almasına neden olabilir.

2019 yılına özel dekor tasarımları

İLİŞKİLİ HABER

2019 yılına özel dekor tasarımları
Yorgandaki bitleri temizlemenin kolay yöntemleri

İLİŞKİLİ HABER

Yorgandaki bitleri temizlemenin kolay yöntemleri
Mermer üzerindeki yağlı boyalar nasıl çıkartılır?

İLİŞKİLİ HABER

Mermer üzerindeki yağlı boyalar nasıl çıkartılır?

BİR YORUM YAPIN 0