Kaşmir kumaşlar nasıl temizlenir?

Kaşmir, yapısı gereği hassas olması bir yana her zaman için elde yıkanması zorunlu kılınan ve yıkarken de özenle bakımının yapılması gereken kumaş türüdür. Peki kaşmir kumaşların bakımı nasıl yapılır? Cevabı yazımızda...

Kaşmirleri yıkamadan önce yıkama alanının temiz olmasına özen göstermeniz gerekir. Kaşmir kumaşların yıkanma aşamasının leğen yerine küvet veya lavabonun içerisinde yıkanmasını gerekirken küvet veya lavabo giderlerine tıkaç koyarak yıkamanız ideal bir yöntem olabilir. Kaşmir kumaşların bakımı nasıl sağlanır? Haber içeriği için sayfamıza göz atınız.

Kaşmir kumaş bakımı

Kaşmir kumaş bakımı

KAŞMİR KUMAŞLARIN BAKIMI

- Soğuk suyun içerisine hassas kumaşlar için önerilen elde yıkama deterjanını ekleyiniz.

- Kaşmir kumaşı asla sıkmayınız. Gerekirse kurutma makinesinde düşük ısıda kurutma ile kurutabilirsiniz.

- Kaşmirleri kurutma makinesi atarken yanlarına destek olarak hassas dokulu havlular da koyabilirsiniz. Bu sayede kırışıklık veya hasar görme durumu önlenebilir.

Kaşmir kumaşları kurutma

Kaşmir kumaşları kurutma

- Kaşmir kıyafetleriniz çok fazla ıslak olduğu zaman bir aşağı bir yukarı çekerek uzatmaya çalışır gibi yapınız daha sonra kurutma makinesine atınız. (Kaşmir su yediğinde küçülme yapabilir)

- Kurutma makinesinde atmak yerine, sandalyeleri karşılıklı koyunuz ve üzerine kaşmir giysinizi yayınız. Yeterince gergin durmasına özen gösteriniz. Kuruduğunda ütülemenize gerek kalmayacaktır.

- Kaşmirler için kurutma makinesinde mutlaka kısa programı seçiniz. Uzun süre olması kaşmirin yapısına zarar verecektir.

Bollaşan kazaklar eski haline nasıl gelir?

İLİŞKİLİ HABER

Bollaşan kazaklar eski haline nasıl gelir?
Ev dekorasyonunda farklı desenler nasıl kombinlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Ev dekorasyonunda farklı desenler nasıl kombinlenir?

BİR YORUM YAPIN 0