Tığ işi nedir? Nasıl yapılır?

Yeni başlayanların en çabuk ve pratik yolla öğrendiği tığ ile örme işlemi bazı teknik kurallara uyulduğu taktirde daha çabuk ve doğru sonuçlanabilir. Tığ işi nedir? Tığ işi nasıl yapılır? Pratik ve kolay yolla tığ işi yapmanın püf noktaları nelerdir?

Tığ işinde bilinmesi gereken temel kuralların başında zincir çekmek gelmektedir. Tığ örme işleminde tığın numarası da örme işlemi kadar önem taşımaktadır. Trabzan yapmak tığ örgüsünün en nadide işlemidir. Peki tığ örme işiyle alakalı bilinmesi gereken önemli detaylar neler olmalıdır? Pratik ve kolay yolla tığ işi nasıl yapılır? Haberimizin detayları için sayfanın içeriğine göz atınız.

TIĞ İŞİ İLE ALAKALI BİLİNMESİ GEREKENLER

Zincir nasıl çekilir?

Zincir nasıl çekilir?

- Zincir çekmek için düğümlü halka oluşturunuz. İpliği parmağa dolayarak gergin durmasına özen gösteriniz. İpliği oluşturduğunuz yuvanın içerisinden çekerek yeni bir yuva oluşmasını sağlayınız.Yeni yuvanın içinden bir kez daha ipliği çekerseniz dilediğiniz boyda zincir elde edebilirsiniz.

Trabzan nasıl yapılır?

Trabzan nasıl yapılır?

- Trabzan yapmanız için kesinlikle zincir oluşturmanız gerekmektedir. İstenilen boyda zincir yaptıktan sonra tekrar ipi zincir yapar gibi tığa geçirip son yuvanın içerisine batırınız. Tığı geri tarafa çıkartırken iplik dolayıp da çıkartınız. Böylelikle tığın üzerinde 3 mevcut halka bulunduğunu görebilirsiniz. Tığda iki halka kalacak şekilde ipliği iki halkanın içerisinden geçiriniz. Son olarak ipliği dolayarak iki halkanın içerisinden tığı çekerek trabzan elde edebilirsiniz.

Sık iğne nasıl yapılır?

Sık iğne nasıl yapılır?

- Tığ örgünün diğer bir aşaması ise sık iğne yapmanızdır. Trabzanı yaptığınız için sık iğne yapmakta güçlük çekmeyeceksiniz. İpi dolamadan tığı son yuvaya batırınız ve battırdığınız yuvadan ipliğini tığına dolayarak bir ilmek çekiniz. (Tığda iki ilmek kalacak şekilde)İki ilmekten ipliğini tek seferde çekmeniz sık iğne yapmanıza yardımcı olacaktır.

Enfes kumlu kek tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Enfes kumlu kek tarifi
2019 abajur modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2019 abajur modelleri
Ev dekorasyonunda tekerlekli sehpa modası

İLİŞKİLİ HABER

Ev dekorasyonunda tekerlekli sehpa modası

BİR YORUM YAPIN 0