Karnabahar örgü nasıl yapılır?

80'li yılların kış modasına damga vuran dalgalı ajur bir diğer adı ile karnabahar örgüsünün nasıl yapıldığını sizler için araştırdık. Günümüzde de moda olan ve yünlü kazaklarda sıklıkla tercih edilen bu yöntemin en kolay yöntemlerini haberin detayında bulabilirsiniz. Peki karnabahar örgü nasıl yapılır?

Dalgalı Ajur olarak ismini görselliğinden almaktadır. Karnabahar görüntüsüne benzediği için Türkiye'de karnabahar örgüsü olarak bilinmektedir. Karnabahar örgüsü her yaştan bayanın zevkine uygun bir model olduğu için favori örgü çeşitleri arasındadır. Karnabahar örgüsünün anlatımı nasıldır? Karnabahar örgüsü nasıl örülür? Haberimizin içeriği için ve örgünün detaylı anlatımı için sayfamıza takipte kalınız...

KARNABAHAR ÖRGÜ MODELİ ANLATIMI

- Örgünün başında yapmanız gereken ilk aşama kenar ilmeği alınız ve iki ilmek ile birlikte sağ yöne doğru eksiltme yapınız. Bu işlemi üç kez yapmaya devam ediniz.

- İkinci örme aşamasında ipliği düzden içten dışa doğru şişe dolayınız ve bir ilmek örünüz ve bu işleme de altı kez devam ediniz.

Karnabahar modeli

Karnabahar modeli

- Üçüncü aşamada örmeyi sol yöne doğru eksilterek yapınız. Bu işlemi üç kez tekrarlayarak devam ediniz.

Karnabahar modeli anlatımı

Karnabahar modeli anlatımı

- Dördüncü aşamada örgünün arka kısmındaki ilmekleri düz olarak örüp bir sıra düz ve bir sıra ters olacak şekilde örünüz. 

Karnabahar örgü

Karnabahar örgü

- Beşinci ve son aşamada tüm örgüyü birinci aşamadan itibaren dört sıra tekrar ederek örgü dilediğiniz boyuta gelene kadar örünüz.

Bez dolap temizliği nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Bez dolap temizliği nasıl yapılır?
2019 aynalı dresuar modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2019 aynalı dresuar modelleri

BİR YORUM YAPIN 0