Mum lekesi nasıl çıkarılır?

İçeriğinde bal mumu olan mumlar, ısıya maruz kaldıkları zaman yumuşak hava ile temas ettikleri zaman katılaşırlar. Erimeye yüz tutmuş mumlar bazı durumlarda bulunduğu eşyaların üzerine bulaşabilir. Mum lekesi nasıl çıkar? Mum lekesi çıkarmanın pratik yöntemleri nelerdir?

Mum lekesi donmuş bir madde olması nedeniyle sizi korkutabilir. Mum lekesini geçirmek için yanlış yöntemleri denerseniz bulaştığı yüzeyde kalıcı lekeler bırakabilirsiniz. Doğru yöntem ile mum lekesi çıkarmanın yolları nelerdir? Mum lekesini kolay yoldan çıkarmak için neler yapılır?

Mum lekesi nasıl çıkar?

Mum lekesi nasıl çıkar?

MUM LEKESİ NASIL ÇIKAR?

- Mum lekesi bir eşyanın üzerine bulaştıktan sonra silmeye çalışmayınız. İyice donmasını bekleyiniz. Donduktan sonra ucu sivri bir malzeme (bıçak olabilir) ile kazıyarak mumu yerinden oynatmaya çalışınız.

Mum lekesi çıkarma yöntemi

Mum lekesi çıkarma yöntemi

- Mumun üzerine saç kurutma makinesi tutarak tekrardan erimesini sağlayınız. Çakmak gibi aletler de tutabilirsiniz. Tamamen eridikten sonra temiz bir bezle siliniz.

- Kumaşta veya kıyafetinizin üzerinde mum lekesi kalmış ise su ile oksijen bazlı leke çıkarıcıyı karıştırarak lekenin üzerine yayınız. Birkaç saat beklettikten sonra yıkayınız.

- Mum lekesi bulaşmış kıyafetinizi çamaşır makinesinde yıkarken normal yıkama ayarında çalıştırınız. Hassas kumaşları sentetik ayarında yıkayınız.

Ton sür ton nedir? Ton sür ton kombin nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Ton sür ton nedir? Ton sür ton kombin nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0