Evde bayram hazırlığı nasıl yapılır?

Kurban bayramının yaklaşmasıyla beraberinde her evde heyecan ve neşe başladı. Bayram hazırlıklarının önceden yapılması Türk geleneklerinden biridir. Peki, bayram hazırlıkları neler olmalıdır? İşte,bayramda yapılması gereken hazırlıklar...

Bayram hazırlıkların en belirgin özelliği tatlı ve çikolata stokudur. Kurban bayramında etlerin dağıtılması ve evlerde et ziyafetlerin verilmesi başlı başına bayramın getirdiği geleneklerin başında gelmektedir. Komşu, yakın akrabaların birbirlerini ziyarete gittikleri bu süreçte temizlik ise esas alınmalıdır. Peki, kurban bayramı hazırlıkları için neler yapılmalıdır? İşte, bayram hazırlıkları için yapılması gerekenler...

 

EVDE BAYRAM HAZIRLIKLARI

- Bayramdan iki gün öncesinde temizlik yapılmalı ve bayrama temiz girilmelidir. Temizliğin en çok kullanılan ve en çok kirli olan yerden başlanması gerekmektedir.

- Bayram namazına gidecek kişilerin bayram namazına uygun olarak hoş koku ve kıyafetlerini bir gün önceden hazır etmeleri.

- Eve kiloluk tatlı alındıktan sonra onların bozulmaması için serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilmelidir.

- Kurban kesmek isteyenler, kurbanı bir kaç hafta önceden uygun fiyatlı satın alabilir ve kurbanı usule uygun beslemelidir.

- Bayramdan önce kiloluk uygun fiyatlı temizlik malzemelerinden alabilir ve derinlemesine bir bayram temizliği yapabilirsiniz.

Ramazan bayramına hazırlık

Ramazan bayramına hazırlık

- Bayram için çocuklara dağıtılacak çikolata ve şekerler tedarik edilmelidir. Baklava, tatlı çeşitlerini yapmak için önceden tatlı hamuru, veya börek hamurunu hazır ediniz.

- Bayram nedeniyle kapıya gelen mahalle veya komşu çocukları için bozuk para bulundurunuz.

- Bayramda gelen ziyaretçilere takdim etmek için çeşitli kokularda olan kolonya çeşitlerini satın alabilirsiniz.

Evinizin görünümünü değiştiren dekoratif tablolar

İLİŞKİLİ HABER

Evinizin görünümünü değiştiren dekoratif tablolar
Kurbanlık koyun alınırken nelere dikkat edilmelidir?

İLİŞKİLİ HABER

Kurbanlık koyun alınırken nelere dikkat edilmelidir?

BİR YORUM YAPIN 1

Rtuy 2 yıl önce

Hiç bir şey yok