Yaz aylarında ev temizliği nasıl yapılır?

Yazın terleyerek temizlik yapmak oldukça sıkıntılı bir durum olabiliyor. Ekstra bir uğraş vermeden evinizi temiz tutmak için yapılması gereken yöntemler ile hem evde pratik bir temizlik gerçekleştirebilir hem de rahat bir ev ortamı sağlayarak sıkılmadan temizliğinizi sonlandırabilirsiniz. İşte, evinizi ferah tutmak için temizlik yöntemleri...

Mevsimlere göre değişen ev temizlikleri de kendi aralarında paylaşım ve değişim gösterebilir. Çünkü her mevsimde farklı tepkimeler ortaya çıkmaktadır. Mevsime göre eviniz ile ilgilenebilir duruma göre farklılıklar oluşturabilir ve onarmak için belli başlı yöntemleri uygulayabilirsiniz. Yazın eviniz çok fazla neme maruz kaldığında ya da yeterince güneş görmediğinde yanlış bir adım izlememek için sizlere hazırladığımız temizlik önerilerini değerlendirebilirsiniz. Evde yaz detoksu nasıl sağlanır? İşte, yanıtlar...

Yaz aylarında ev temizliği

Yaz aylarında ev temizliği

EVDE YAZ DETOKSU 

- Evde radyasyon dağıtan bitkileri beslemeye özen gösteriniz. Evinizin olumsuz havasını alacağı gibi evin hijyenik olmasında da olumlu etkileri olacaktır.

- Oda spreylerini mümkün oldukça kullanmayınız. Oda spreyi yerine su dolu kaplara mevsimsel çiçekler veya doğal kokular koyarak hijyenik döngüyü sağlayabilirsiniz.

- Ayakkabıları evin içerisine koymak yerine apartman dairesi içerisinde bulundurduğunuz ayakkabılıkta muhafaza ediniz. 

- Küvet ve lavabodaki leke, pislik, küf gibi sorunlar için kimyasal sıvılar yerine doğal sabun kullanmaya özen gösteriniz.

Parke temizliği

Parke temizliği

- Parke zemini temizliği için sıcak suyun içine bir miktar sirke koyunuz ve kokusunu sevdiğiniz aromatik bir yağ ekleyiniz. Parkelerin temizliğini bu karışımla yapınız.

- Plastik ürünleri evde biriktirmek yerine geri dönüşüme gönderiniz. Cam şişe kullanımını artırınız.

- Mutfakta ve banyoda küflerin oluşmaması için muslukların ve duş başlıklarının düzenli bir şekilde temizliğini ihmal etmeyiniz.

- Ocak temizliğine önem veriniz. Ocağı pis gördüğünüzde üzerine bir miktar su ve karbonat karışımı döküp silme işlemine kadar biraz bekletiniz. Yumuşadıktan sonra pislikler kolayca çıkacaktır.

- Evinizi karbonmonoksit sızıntıları için kontrol ettirmeyi ihmal etmeyiniz. Yaz aylarında mutlaka yetkili bir servis çağırarak bu kontrolü gerçekleştiriniz.

Pratik ev temizliği nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Pratik ev temizliği nasıl yapılır?
Yatakların altı nasıl değerlendirilir?

İLİŞKİLİ HABER

Yatakların altı nasıl değerlendirilir?

BİR YORUM YAPIN 0