Duvar kaplama malzemeleri nelerdir?

Duvar kaplama malzemeleri ile kaplama işlemi, hem estetik hem de ısı yalıtımı gibi nedenlerden dolayı yapılmaktadır. Yazlık yerlerde veya eviniz için tercih edeceğiniz birbirinden farklı kaplamalar olduğu kadar birbirinden farklı özellikleri de vardır. Peki, duvar kaplama malzemeleri nelerdir? İşte, duvar kaplama malzemeleri ve özellikleri...

Sonbahara girerken özel duvar kaplama seçenekleri gözden geçirilir. Genellikle yeni evlenen çiftlerin evlerinde yapmak istedikleri iç tasarım duvar kaplama ile bir bütün oluşturmaktadır. Yapılarda, yapının yanlarını dışa karşı koruyan, iç bölümlerini birbirinden ayıran ve taş, tuğla, kerpiç, briket gibi gereçlerle yapılan düşey bölme paçasıdır. Özellikleri yapıların çabuk bozulduğu görülmektedir. Birden fazla duvar kaplama malzemesi bulunmaktadır. Hangi malzemeyi hangi duvara monte edileceği konusunda bilgi sahibi olunmadığı taktirde olumsuz sonuçlara maruz kalabilirsiniz. Peki, duvar malzemeleri nelerdir? Hangi özellikleri içerir? İşte, yanıtlar...

Duvar malzemeleri nelerdir?

Duvar malzemeleri nelerdir?

DUVAR MALZEMELERİ NELERDİR?

AHŞAP LEVHA

AHŞAP LEVHA

AHŞAP KAPLAMA

Oldukça yaygın kullanılan yapı ahşap yapıdır. Ahşap kaplama malzemeleri birbirine bağlantı konstrüksiyonları kinişli, lambalı ya da yabancı çıtalı olabilir. Alt konstrüksiyona montajları ise genelde kiniş içerisinden çivi ya da vidayla tutturulur. Özel olarak yapılmış metal bağlantı gereçlere sahiptir.

YONGA LEVHA

YONGA LEVHA

YONGA LEVHA 

Yonga levha, duvar kaplamasında çok kullanılan bir malzemedir. İstenen ölçüde kesilip kenarları masiflenen plakaların yüzeylerine genellikle kaplama yapıştırılarak kaplama uygulanmaktadır. Bu sayede renk ve desen beraberliği de uyum kazanmış olmaktadır.

SUNTALAM KAPLAMA

SUNTALAM KAPLAMA

SUNTALAM KAPLAMA

Suntalama kaplama, adı üzerinde suntaların üzerine özenle yapılan kaplamalardır. Desen beraberliği sağlamanın kolay olduğu suntalam kaplamada, ölçüsünde kesilip kenarlarına kenar bandı yapıştırılarak yabancı çıtalı bir şekilde montajı yapılır.

WERZALİT KAPLAMA

WERZALİT KAPLAMA

WERZALİT KAPLAMA

Özel bir firma tarafından üretilen sıkıştırılmış lif plakası olan Werzalit kaplama, ihtiyaç olan ölçüye oranla belirlenerek kullanılır. Plaka boyları 550 cm olarak belirlenmiştir. Yazlık evler için kullanılması uygun olan bu kaplama nemli yerlere göre tasarlanmıştır. Desen beraberliği sağlanabilir.

PVC KAPLAMA

PVC KAPLAMA

PVC KAPLAMA

Ekonomik olması istenen kaplamalar için PVC önerilmektedir. Duvar ve tavan kaplamaları için ideal olan bu kaplama, bakım gerektirmediğinden kullanım alanı geniş olmaktadır. Ancak hiçbir zaman ahşabın verdiği sıcak görüntüyü ve sağlamlığı vermemektedir.

Sonbahara özel 2019'un en trend mutfak ürünleri

İLİŞKİLİ HABER

Sonbahara özel 2019'un en trend mutfak ürünleri

BİR YORUM YAPIN 0