Yüzücü gözlüğünde oluşan buğulanma nasıl giderilir?

Dünyanın en sağlıklı sporu olarak bilinen yüzme, yaz aylarında serinlemek ve spor olarak yapılan temel aktivitelerin başında gelmektedir. Yüzme sırasında gözlerin mikrop kapmaması ve lens kullananların rahatlıkla denizde gözlerini açabilmeleri için yüzücü gözlüğü takılmalıdır. Yüzücü gözlüklerinin buğulandığı anda neler yapılmalıdır? İşte, yüzücü gözlüğünün buğulanmasına karşı yöntemler...

Yüzücü gözlüğü seçerken modelin antifog özelliğine dikkat ederseniz buğu sorununu çok fazla yaşamazsınız. Çünkü antifog özelliği, camların buğu yapmasını önleyerek yüzme esnasında daha net ve berrak bir görüntü avantajı sağlamaktadır. Decathlon gibi tanınan markaların deniz ürünlerini mağaza raflarında, yüzücü gözlüğü çeşitlerinin arasında antifog özelliğini rahatlıkla bulabilirsiniz. Peki, yüzücü gözlüklerinin buğulanması nasıl önlenir? İşte, o yöntemler...

YÜZÜCÜ GÖZLÜĞÜNÜ ENGELLEMEK İÇİN;

Yüzücü gözlüğünün buğulanmasını önlemek için ne yapılır?

Yüzücü gözlüğünün buğulanmasını önlemek için ne yapılır?

- Ultraviyole modellerin hemen hemen hepsinde buğu yapmayı engelleyen özellik vardır. Gözlük satın alırken bu özelliğin olup olmadığına dikkat edebilirsiniz.

Gözlüklerinizi her kullanımda mutlaka soğuk su ile yıkamaya özen gösteriniz. Ancak bu yıkama esnasında gözlüğün konik sivri dikencikler bulunan iç yüzeylerine dokunmayınız.

- İnce dikencikler, küreler halinde olan su damlacıklarının cam yüzeyinde birikmesini önlemektedir. Küreler patladığında da su damlacıkları cam yüzeyine yayılarak buğu oluşmasını kırıyor.

- İç cama dokunursanız, gözlüğünüz hem hassasiyetini kaybedecek hem de üzerinde çizikler oluşabilir.

- Gözlükler ıslaksa tamamen kuruyana kadar takmayınız. Islak taktığınız gözlük buğulanmayı kolaylaştıracaktır.

Buğu önleyici spreyler, su damlacıklarını yüzeye yayarak buğuyu itmektedir ve gözlük üzerinde düzgün bir filtre oluşturmaktadır. Hidrofilik özellikleri, üst katmandaki yapının kalıcılığını artırmasıyla Antifog özelliğini koruyan spreyler ile gözlüğün bakımı sağlanmaktadır.

Bodrum'da nerelere gidilir? Bodrum'da gezilecek yerler

İLİŞKİLİ HABER

Bodrum'da nerelere gidilir? Bodrum'da gezilecek yerler
Yüzme çantanızda mutlaka bulunması gereken 4 ürün

İLİŞKİLİ HABER

Yüzme çantanızda mutlaka bulunması gereken 4 ürün

BİR YORUM YAPIN 0