Sineklerin eve girmemesi için ne yapılır? Sinek kovucu yöntemler...

Sonbahar- Kış aylarında insanlara rahatsızlık veren sivri ve kara sinekleri, sineklik takmadan da evinizden veya kendinizden uzaklaştırabilirsiniz. Peki, sinekleri evinizden uzak tutmanın yolları nelerdir? İşte, sinek kovucu yöntemler...

Sineklerin evlere girmesi hijyenik bir durum olmadığı gibi aynı zamanda rahatsız edici bir durumdur. Eve mikrop taşıyan sinekleri evden uzak tutmak için sineklik takabilir veya evde el yapımı doğal yöntemleri uygulayabilirsiniz. Sineklik nasıl takılır haberimizin içeriği için sayfamıza göz atabilirsiniz. Bununla beraber evde sineklenmeye yol açan saksı çiçekleri için nasıl bir yöntem izlemeniz gerektiğine ilişkin yanıtları ise linkimize tıklayarak bulabilirsiniz. Peki, sineklerin eve girmemesi için ne yapılır? Sinek kovucu yöntemler...

SİNEKLERİN EVE GİRMEMESİ İÇİN NE YAPILMALI?

- İyi bir sinek kovucu olan sarımsak, sarımsakla hazırlanacak karışım vücuttaki açık bölgelere sürülerek sineklerden kurtulabilirsiniz. Bu karışım için bebek şampuanı, 1 litre su 25 diş sarımsak gerekmektedir. Soyulan sarımsaklar suda kaynatılarak bir çay hazırlanır. Hazırlanan çayın içine bebek şampuanı katılır ve vücuttaki açık yerlere sürebilir veya pencereye yakın yerlere sıkabilirsiniz.

okaliptüs yaprağı

okaliptüs yaprağı

300 gram okaliptüs yaprağı ile 1 litre su tencerede 45 dakika boyunca kaynatınız. Yaprağın kokusu suya geçtikten sonra ocağın altı kapatınız. Kaynatılan su sıcakken bir bez yardımı ile kapı ve pencere kenarlarına, nemli yerlere sürünüz.

- Bebek bulunan evlerde uygulanacak bir yöntem badem yağlı sinek kovucu olabilir. Bir kaç damla badem yağı, 20’şer damla fesleğen yağı ve ıtır çiçeği yağı iyice karıştırılarak vücuda sürebilir veya pencereye yakın yerlere sıkabilirsiniz.

- Sirke başka bir doğal sinek kovucudur. Pencere kenarlarına sıkınız. Sirkenin keskin kokusundan dolayı sinekler eve girmeyecektir.

Fesleğen sineklerin içeri girmemesini sağlar. Pencere kenarına fesleğen çiçeğini koyabilirsiniz. Fesleğen yağı ile su karışımı yaparak da pencere kenarlarına sprey yöntemi kullanarak uygulayabilirsiniz.

Sinek kovucu yöntemleri

Sinek kovucu yöntemleri

- Mutfaktaki sinekleri kovmak için limon, portakal ya da elmaya 30-40 tane karanfil saplanır ve mutfağın bir köşesine konmalıdır.

Kavrulmuş kahve

Kavrulmuş kahve

- Pişmemiş toz kahveyi ocakta kavurunuz. Daha sonra kavurduğunuz partikülleri pencere kenarlarına koyunuz. Kahve kokusu sinekleri uzaklaştıracaktır.

Sonbahar temizliği için pratik yöntemler

İLİŞKİLİ HABER

Sonbahar temizliği için pratik yöntemler

BİR YORUM YAPIN 2

NERİMAN 3 yıl önce

Yarım saat sonra falan öldürdü k sinek i

Toplam 1 beğeni

can can 2 yıl önce

hangisini kullanarak öldürdünüz k sinekleri

Toplam 0 Beğeni