Dizleri yırtılan kot nasıl yamalanır? Yırtık kot nasıl yamalanır?

Sıklıkla giyilen kotlar yırtılmalara maruz kalabilmektedir. İstikrarlı bir şekilde moda olmaya devam eden yırtık kot modası sizi açmıyor olabilir. Bu nedenle yırtık bir görünüm olmasını istemiyorsanız, yapmanız gereken pratik bilgileri sizler için hazırladık. Peki, dizleri yırtılan kot nasıl yamalanır? İşte, yanıtlar...

Bacak arası eriyen kotların yanı sıra diz üzerinden yırtılan kotlar da olası bir durumdur. Beğenerek kotları atmaya kıyamıyorsanız, kotlar yeterince eskime yapmadıysa sizler için hazırladığımız yama tekniğini yırtılmış kotların üzerinde deneyebilirsiniz. Peki, kot tamiri nasıl yapılır? 80'lerin meşhur kot yaması nasıl yapılır? Kot tamiri yapmanın püf noktaları nelerdir? Dizileri ve bacak arası yırtık kotlar için uygulanan tamir hakkındaki bilgileri sayfamızın içeriğinde bulabilirsiniz...

KOT TAMİRİ NASIL YAPILIR?

- İlk adımda kotun yırtık olan tamir etmek istediğiniz kotun paçasının yan dikişlerini açınız.

- Kot yırtığının büyüklüğüne bakarak kot rengine uygun bir bez parçası veya kot parçası temin ediniz. (Dilerseniz farklı bir renkte uygulayabilirsiniz)

Yırtık kota yama nasıl yapılır

Yırtık kota yama nasıl yapılır

- Yama edilecek parçayı yırtık yerin olduğu bölgeye yerleştiriniz. Parçayı eşit yerleştirmeye özen gösteriniz.

- Parçayı yerleştirdikten sonra toplu iğne ile köşelerinden tutturunuz. Toplu iğne parçanın oynamaması için ideal bir destek olacaktır.

- Toplu iğneyle tutturduğunuz kısmı belirledikten sonra pantolonun önünü çeviriniz  ve yırtığa makine dikişi uygulayınız. (Deliğin iç kısmı)

Yırtık kot nasıl tamir edilir

Yırtık kot nasıl tamir edilir

- Tekrar pantolonun dış kısmı yani toplu iğne ile parça tutturduğunuz kısmı açınız. Dikiş makinesi ayarlarından dikiş uzunluğunu uzatarak makine dikişini uygulayınız. Yırtık olan köşelerin üzerinden sağlamlaştırmak için çifte ve yatay dikiş atabilirsiniz.

Doğru ankastre kullanımı nasıl olmalıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Doğru ankastre kullanımı nasıl olmalıdır?

BİR YORUM YAPIN 0