Bulaşık birikmemesi için ne yapılır?

Bir çoğunun evlerinde halen daha bulaşık makinesi bulunmamakta. Yemek sonrası yıkanmakta zorlanılan bulaşıklara karşı bir çözüm yolu bulduk. Peki, bulaşık makinesi olmayanlar ne yapmalı? Bulaşıklarla nasıl baş edilmelidir? Biriken bulaşıkların çabuk bitmesi sağlatacak yöntemler nelerdir? İşte, bulaşık birikmemesi için öneriler ve hızlı bulaşık yıkamanın püf noktaları...

Ev hanımları, çalışan bayanların korkulu rüyası yemek sonrası yıkanması gereken bulaşıklar olabiliyor. Özellikle kalabalık aileler için bu durum gittikçe zorlaşabiliyor. Bulaşık makinesi olmayanlara bir önerimiz var. Gündelik bulaşıkları aza indirgemenin yolunu sizler için derledik. Peki, bulaşık makinesi olmayanlar ne yapmalı?  Bulaşıklarla nasıl baş edilmelidir? Bulaşıkları hızlı ve pratik bir şekilde yıkamanın yolları nelerdir?Bulaşıkları aza indirgemek için haberimizin içeriğine göz atabilirsiniz... İşte, bulaşık birikmemesi için öneriler ve hızlı bulaşık yıkamanın püf noktaları...

Mutfakta pratik öneriler

Mutfakta pratik öneriler

BULAŞIK BİRİKMEMESİ İÇİN NE YAPILIR?

- Her ne kadar aceleniz olsa bile, yemeği yetiştirirken kullandığınız malzemeleri yıkayarak bir diğer adıma geçiniz.

Mutfakta uygulanması gereken pratik bilgiler

Mutfakta uygulanması gereken pratik bilgiler

- İçi ılık su ve bulaşık deterjanı karışımı olan geniş bir kovanın içerisine bulaşıkları yerleştirebilirsiniz. Daha sonrasında sadece durulama işlemi yapabilir ve zamandan kazanmış olabilirsiniz.

- Tüm tabakların ve kullanılan kase tarzı eşyaların üzerine Alüminyum folyo geçirebilirsiniz. Bu sayede sadece bardak, çatal, bıçak ve kaşık gibi bulaşıkları yıkamak için mutfakta zaman geçirebilirsiniz.

Bulaşık birikmemesi için ne yapılır

Bulaşık birikmemesi için ne yapılır

- Sulu yemekler hariç katı yemeklerde kalın peçeteleri tabaklara kalın katlar halinde yerleştiriniz. Yemek bitiminde ise sadece peçeteleri kıvırıp atınız. Tabakları yıkamadan bir sonraki yemek için rafa kaldırabilirsiniz. Dilerseniz rafa kaldırmadan sadece bir sudan geçirebilirsiniz.

Bulaşık makinesi olmayanlara öneriler

Bulaşık makinesi olmayanlara öneriler

- Tabakların, kaselerin üzerine iki ya da üç kat streç filmi düzgün şekilde yapıştırınız. Birbirine yapışan yerin açık olmamasına özen gösteriniz. Yemekler bittikten sonra streç filmleri içe doğru kıvırarak atınız.

- Fırın kağıdını tabakların üzerine koyabilir. Katı yemek servisini üzerine yapabilirsiniz. Yemek bitiminde kağıdı katlayarak atınız. Üzerinde sadece kırıntı kalan lekelenmemiş olan kağıtları çırpabilir, bir sonraki yemek için değerlendirebilirsiniz.

Hızlı ve pratik bulaşık yıkamanın püf noktaları

Hızlı ve pratik bulaşık yıkamanın püf noktaları

HIZLI ŞEKİLDE BULAŞIK YIKAMAK İÇİN NE YAPILIR?

Tencereleri ovalamak için, patates, soğan ya da limon satılan plastik fileleri temizlemek için uygulayabilirsiniz. 

Bulaşık kurutma teli üzerinde yer kalmadıysa bardakları Çin yemeği çubuklarının üzerinde kurumaya bırakabilirsiniz.

Pirinç ölçmek için kullandığınız kaseyi, yemeğe tuz atmak için kullandığınız bardakları direkt su geçirerek kaldırınız. Bekletmeniz mutfakta bulaşık birikmesine neden olmaktadır. Ölçü malzemelerini birden fazla kase, bardak ve benzeri yerine aynı malzemeden kullanınız.

Temizliğin hızlı bitmesi deterjanın ve süngerin kalitesine bağlıdır. Alışkın olduğunuz deterjan süngerleri kullanınız.

Bulaşık makinesinin sıcaklığına ulaşmak için, bulaşıkları kaynar suda yıkamanız

Hızlı ve pratik bulaşık yıkamanın püf noktaları

Hızlı ve pratik bulaşık yıkamanın püf noktaları

Dibi yanmış tencerelerin içerisine karbonatlı su koyup bekletiniz. Yanmış tencere mutfak eşyaları nasıl temizlenir? adlı haberimizin içeriğine göz atınız...

Hızlı ve pratik bulaşık yıkamanın püf noktaları

Hızlı ve pratik bulaşık yıkamanın püf noktaları

Bir limonu ortadan ikiye kesiniz. Yağlı kesme tahtası, paslı bıçaklar ya da aralarına parçalar sıkışmış peynir rendesi gibi yıkaması zor mutfak eşyalarını temizlemekte kullanabilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 1

makine 4 yıl önce

makine ye de atabilirsiniz

Toplam 1 beğeni